Domžalčani so se poigrali z Aluminijem (VIDEO)

Nogomet 6. Dec 202317:04 0 komentarjev
Domžale - Aluminij, Prva liga Telemach
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Aluminija so v 18. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:5 (0:2).

Domžalčani še naprej kažejo dobro formo. V prvenstvu so zmagali četrtič zapovrstjo, potem ko so zanesljivo odpravili Aluminij. Večji del napadalnih opravil sta tokrat za ekipo Dušana Kosića opravila Luka Topalović v podajalnem in Danijel Šturm v strelskem smislu. Domžale tako ostajajo trn v peti Kidričanom, saj so od 30 medsebojnih tekem rumeni dobili 19 tekem, rdeče-beli pa le tri. Zmagovita ekipa se je na lestvici na dve točki približala petouvrščenemu Bravu, poražena, tokrat z le enim strelom v okvir vrat, pa ostala predzadnja.

Po ne posebej razburljivem začetku v Kidričevem so gosti povedli v 15. minuti. Takrat je po podaji v globino proti žogi stekel Mario Krstovski, jo popeljal v kazenski prostor ter nato z ne posebej močnim strelom matiral Sama Pridgarja za svoj šesti gol sezone.

Izbranci Dušana Kosića so prednost podvojili v 29. minuti. Luka Topalović je lepo podal žogo proti Danijelu Šturmu v prazen prostor, nekdanji nogometaš Aluminija pa je Pridgarja matiral za 2:0.

Še naprej so bili gosti konkretnejši, Pridgar je moral resno posredovati tudi v 35. minuti po novi akciji Topalovića in Šturma, domači pa so bili najnevarnejši v 44. minuti, ko je streljal z dobrih 10 metrov, vendar je bil Gašper Tratnik na mestu.

Naveza Topalović-Šturm je znova udarila na začetku 47. minute, po dolgi podaji se je Šturm znašel malce na levi strani kazenskega prostora, spodkopal žogo čez Pridgarja in zadel za 3:0.

Na drugi strani je kmalu zatem žogo čez gol poslal Mario Šubarić, Jošt Pišek pa je podobno končal domžalsko akcijo, ki se je končala s kotom. Domači so v 58. minuti zadeli še prečko, v nizu akcij pa je nato Topalović znova preizkusil Pridgarja.

Vse upe na kakršen koli preobrat Kidričanov je v 67. minuti pokopal Belmin Bobarić, ko je po kotu Piška z desne strani zadel z glavo. Do konca so gosti brez posebnih težav nadzorovali srečanje, za nameček je Šturm v sodniškem dodatku zadel za svoj hat-trick, s katerim je prišel do šestega zadetka v sezoni.

Aluminij bo v 19. krogu v soboto gostil Celje, Domžale pa bodo v nedeljo gostovale pri Muri.

Aluminij – Domžale 0:5 (0:2)

Strelci: Krstovski 15., Šturm 29., 47., 92., Bobarić 67.

92. minuta: GOOOL! 5:0 za Domžale! Danes izjemno razpoloženi Danijel Šturm je v izdihljajih tekme sijajno predstavo kronal s še tretjim zadetkom.

85. minuta: Po še četrtem zadetku gostov je ritem igre močno padel. Domžalčani zanesljivo branijo vodstvo, medtem ko se pri domačih zdi, da so se že sprijaznili z visokim porazom. 

67. minuta: GOOOL! 4:0 za Domžale! Po podaji iz kota je bil v kazenskem prostoru najvišji Belmin Bobarić in s svojim prvencem v Prvi ligi Telemach povišal vodstvo gostov na 4:0.

59. minuta: Luka Topalović je sprožil proti domačim vratom, a je Pridigar njegov strel ubranil.

47. minuta: GOOOL! 3:0 za Domžale! Drugi polčas se je komaj dobro začel, že so Domžalčani še tretjič zatresli mrežo Aluminija. Obrambi Kidričanov je pobegnil Šturm in se podpisal še pod drugi zatedek.

KONEC PRVEGA POLČASA!

44. minuta: Prvo pravo priložnost so si naposled pripravili tudi domači. Streljal je 19-letni Tom Kljun, a dobro postavljenega vratarja Domžal Gašperja Tratnika ni uspel premagati.

35. minuta: Šturm je sprožil močan strel v okvir Aluminijevih vrat, a se je s sijajno obrambo izkazal Samo Pridigar.

29. minuta: GOOOL! 2:0 za Domžale! Luka Topalović je z asistenco lepo zaposlil Danijela Šturma, ta pa je povsem neovirano meril proti desni vratnici in podvojil vodstvo svoje ekipe. 

25. minuta: Kljub zadetku zaenkrat malo dogajanja v Kidričevem. Igra se večinoma odvija na sredini igrišča.

15. minuta: GOOOL! 1:0 za Domžale! Domžale so zadele iz prve resne priložnosti na tekmi. Mario Krstovski je lepo izigral nasprotnikovega branilca in z natančnim strelom zatresel mrežo domačih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!