Slovenke odpravile trdožive Korejke

Reprezentance 6. Dec 202316:55 > 16:59
Slovenija, Južna Koreja
Foto: Profimedia

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi drugega dela svetovnega prvenstva, ki poteka na Norveškem, Danskem in Švedskem, v Trondheimu premagala Južno Korejo z 31:27 (19:14). Naslednja tekma v skupini 2 čaka Slovenijo v petek, ko se bo pomerila z domačo reprezentanco Norveške.

Izbranke selektorja Dragana Adžića so, potem ko so v predtekmovanju v skupini D premagale Islandijo (30:24) in Angolo (30:24), na zadnji tekmi v Stavangerju pa izgubile proti Franciji (27:31), danes uspešno začele drugi del SP.

V Trondheim so Slovenke prinesle dve točki, Francija štiri. V tej skupini so slovenske tekmice poleg Korejk še Norveška in Avstrija, ki so v skupini C prav tako nastopale v Stavangerju. Norvežanke so v drugi del odnesle štiri točke, Avstrijke dve, Korejke pa so tako kot Angolke drugi del začele brez točk.

Slovenke so danes hitro prevzele pobudo in si že v prvem polčasu priigrale pet golov naskoka. Nekaj težav je slovenski obrambi povzročala le prva korejska zvezdnica Eun Hee Ryu, ki je na koncu prišla do 12 zadetkov, a so Slovenke njene soigralke dobro ustavljale.

Večji del drugega polčasa so Slovenke nadzorovale potek tekme, si priborile tudi že deset golov naskoka (27:17), potem pa so nekaj kriznih minut Slovenije Korejke izkoristile za znižanje, a zmage Slovenije niso mogle ogroziti.

Najbolj razpoloženi v slovenski vrsti sta bili Tamara Mavsar z devetimi in Alja Varagić s sedmimi goli.

“To je bila za nas izjemno pomembna tekma, sploh po torkovi selitvi in zgodnjem terminu tekme. Korejke na drugi strani so namreč imele na voljo dvodnevni počitek. Za nami je uspešno opravljen velik izziv. Izjemno sem hvaležen dekletom, da so prikazale takšno igro na uvodu tekme in tudi skozi obračun. V končnici se nam je sicer v igri primeril padec, a prepričan sem, da se ga že dan po tekmi ne bomo več spominjali, niti kakšnega gola, ki bi ga morali zadeti, temveč se bomo spominjali zmage in prepričljive igre,” je po tekmi dejal selektor Adžić.

“Zelo sem vesela zmage. Malo grenkega priokusa je sicer prisotnega, saj smo si vmes priigrale že res visoko prednost. A tudi zmagi s štirimi zadetki se ne gleda v zobe. Veseli me še, da smo proti netipični igri tekmic nadzorovale potek obračuna od prve do zadnje sekunde. Upam, da bo tako tudi v prihodnje,” je dodala Mavsar.

V slovenski skupini sta bili danes na sporedu še tekma Francija – Avstrija, kjer so zanesljivo slavile Francozinje (41:27), na večerni tekmi pa je Norveška odpihnila Angolo (37:19).

V četrtfinale bosta iz te skupine napredovali najboljši reprezentanci, za preostale pa bo svetovnega prvenstva konec.

Svetovno prvenstvo v rokometu:

Sreda, 6. december:

SKUPINA II:

Južna Koreja – Slovenija 27:31 (14:19)

Francija – Avstrija 41:27 (25:14)

Norveška – Angola 37:19 (20:9)

Lestvica:

SKUPINA IV:

Ukrajina – Češka 23:30 (11:15)

Španija – Argentina 30:23 (12:13)

Nizozemska – Brazilija 35:27 (18:13)

Lestvica: