Španec si na Touru želi najboljšo izvedbo Primoža Rogliča

Kolesarstvo 6. Dec 202312:20 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji Carlos Sastre si želi, da bi Primož Roglič na Tour 2024 prišel v odlični formi in na ta način posegel v obračun Jonasa Vingegaarda in Tadeja Pogačarja. Da bi se dvoboj lahko spremenil v troboj, pa je Zasavec po mnenju 48-letnega Španca dokazal že letos.

Carlos Sastre in Cadel Evans sta leta 2008 na Touru uprizorila eno redkih bitk v 21. stoletju, ko je med zmagovalcem in drugouvrščenim v seštevku za rumeno majico razlika znašala manj kot minuto. Španca, za katerega je bila to edina zmaga na tritedenskih dirkah, in Avstralca, ki je v Pariz zmagoslavno prikolesaril tri leta pozneje, je ločilo 58 sekund.

Še sekundo več je znašala prednost Tadeja Pogačarja leta 2020, ko je po nepozabni predzadnji etapi na La Planche des Belles Filles izkoristil zadnjo priložnost in z izjemno kronometrsko predstavo na drugo mesto v skupnem seštevku ‘preselil’ rojaka Primoža Rogliča. Čeprav sta se slovenska šampiona na dirki vseh dirk srečala še v naslednjih dveh letih, pa pravega boja med njima nismo videli, predvsem zato, ker je Roglič zaradi posledic padcev obakrat odstopil.

Dirka po Franciji se je v letih 2022 in 2023 spremenila v duel Pogačarja in Jonasa Vingegaarda. Danec je našel recept, kako ugnati prvega kolesarja sveta. Sastre pa si želi, da bi se dvoboj v prihodnji sezoni spremenil v troboj – na Tour se bo namreč prvič v dresu Bore Hansgrohe z željo po skupni zmagi vrnil Roglič.

Carlos Sastre
Carlos Sastre. Foto: Profimedia

“Seveda bo zelo težko, saj sta Pogačar in Vingegaard izjemno močna kolesarja. Odlično se pripravljata na Tour, v zadnjih letih sta res naredila razliko do konkurence. Lepo bi bilo, če bi Roglič v Francijo prišel v odlični formi in bi lahko tekmoval za skupno zmago,” je dejal zmagovalec treh etap na Touru.

Optimizem, da to ni nemogoče, pa Sastre črpa iz letošnjih predstav Zasavca. “Na zadnji Vuelti, pa že prej na Giru, je dokazal, da ima še vedno veliko moči v nogah,” je še dodal nekdanji prvak Toura.

BONUS VIDEO: Luka Mezgec o Rogličevi selitvi:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!