Dramatičen Šeškov večer, nov gol in prvi rdeč karton

Nogomet 16. Mar 202221:00 > 21:06
FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško je zabil prvi gol za RB Salzburg v letošnjem letu in prvega, odkar je okreval po poškodbi. Za komaj 18-letnim napadalcem avstrijskega prvaka je dramatičen večer. Pri polfinalni zmagi po enajstmetrovkah nad Wolfsbergerjem v avstrijskem pokalu je bil tik pred koncem podaljškov izključen.

Benjamin Šeško je nastopil prvič po poškodbi, ki jo je staknil na prvi tekmi drugega dela sezone (v pripravljalnem obdobju je blestel in na štirih tekmah dosegel sedem golov).

Na polfinalni tekmi v Wolfsbergu je imel Salzburg nepričakovano veliko dela in od druge minute zaostajal. Tako je bilo vse do 77. minute, ko je v polno meril Šeško.

Komaj 18-letni velik up slovenskega nogometa se je v nasprotnikovem kazenskem prostoru izkazal z odličnim sprejemom žoge, potem pa se spretno obrnil in neubranljivo, v slogu pravega golgeterja zadel.

Šeško je tekmo sicer začel na klopi, v igro pa prišel 14 minut, preden je zabil svoj prvi gol v letošnjem koledarskem letu.

Na igrišču slovenski reprezentant, ki se je znašel tudi na današnjem seznamu selektorja Matjaža Keka, ni bil do konca.

Ne zaradi tega, ker bi ga trener zamenjal, pač pa si je v 117. minuti po nepazljivem štartu na nasprotnika ob precej strogem kriteriju glavnega sodnika prislužil rdeč karton. Prvega v majici Salzburga v 29. nastopu.

Šeško je dosegel osmi gol za Salzburg v tej sezoni v 28 nastopih. Prispeval je še sedem asistenc.

Salzburg, ki v prvenstvu prepričljivo vodi in ima možnost za novo dvojno krono, se bo za pokalni naslov pomeril proti Riedu, finale pa bo na sporedu 1. maja.