Dvojni ljubljanski spektakel: kako v Stožice?

Košarka 20. Nov 20239:54 3 komentarji

Slovensko potrjevanje nogometnega Eura 2024 in gostovanje evroligaškega Partizana pri Cedeviti Olimpiji. Zaradi dvojnega športnega programa v Stožicah velja pozornosti nameniti tudi prometnim nasvetom organizatorjev.

Osrednja športna objekta v prestolnici bosta danes zadihala s polnimi športnimi pljuči. V okviru 8. kroga lige ABA bo ob 17.30 v dvorani Stožice pri Cedeviti Olimpiji gostoval beograjski Partizan, ob 20.45 pa se bo na lučaj oddaljenem stadionu začela odločilna tekma kvalifikacij za nastop na nogometnem evropskem prvenstvu med Slovenijo in Kazahstanom. Pri slovenskih košarkarskih prvakih si obetajo rekordni obisk v sezoni, za nogometni spektakel, ki bi Sloveniji ob neodločenem rezultatu ali zmagi prinesel preboj na Euro 2024, pa vstopnic že lep čas ni več na voljo. Vse poti bodo torej vodile v Stožice. Da bi vodile čim bolj tekoče, preberite naslednje informacije.

17.30, Cedevita Olimpija – Partizan

Vstopnice za tekmo so še na voljo, in sicer preko Eventima ter od 16.30 naprej tudi na blagajni pred dvorano.

Vrata dvorane Stožice bodo odprta od 16.30 dalje. ”Vse obiskovalce ob tem naprošamo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno in uporabijo enega izmed priporočenih parkirišč,” sporočajo iz Cedevite Olimpije in obiskovalcem priporočajo, da se na tekmo odpravijo z javnim prometom. Vstopnica namreč omogoča brezplačen prevoz z mestnim avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa, 3 ure pred in 3 ure po zaključeni tekmi, in sicer v skladu z veljavnim voznim redom.

Parkiranje v garažni hiši Stožice bo po zapolnitvi prostih kapacitet omogočeno le še obiskovalcem s posebnimi parkirnimi dovolilnicami, zato organizatorji obiskovalce preusmerjajo na parkirišča v okolici ŠRC Stožice.

Foto: Aleš Fevžer

Brezplačna parkirišča:

– Hipodrom Stožice: 750 parkirnih mest

– Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest

– Nove Žale: 300 parkirnih mest

Plačljiva parkirišča:

– Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest

– FDV: 436 parkirnih mest

– Modri kvadrat: 396 parkirnih mest

– WTC: 750 parkirnih mest

– Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

20.45, Slovenija – Kazahstan

Tekma je že dolgo razprodana. Za vse tiste, ki so si pravočasno pridobili vstopnice, pa prav tako velja poseben režim.

Vrata ŠRC Stožice se odprejo dve uri pred uradnim začetkom tekme. ”V izogib gneči vse navijače med 17.45 in 19.45 vabimo v posebno navijaško cono na ploščadi pred tribuno C, kjer se bo odvijal spremljevalni program,” sporočajo organizatorji.

Ker bo tudi za nogometno tekmo parkiranje v garažni hiši Stožice po zapolnitvi prostih kapacitet omogočeno le še obiskovalcem s posebnimi parkirnimi dovolilnicami, organizatorji navijačem svetujejo parkiranje na parkiriščih v okolici stadiona Stožice. V prvi vrsti parkirišče Hipodrom Stožice, ki je danes vzpostavljeno prav za obiskovalce tekme.

Brezplačno parkirišča MOL (2 uri pred prireditvijo in 2 uro po prireditvi):

– Hipodrom Stožice: 750 parkirnih mest

– Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest

– Nove Žale: 300 parkirnih mest

Plačljiva parkirišča v bližini stadiona:

– Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest

– FDV: 436 parkirnih mest

– Modri kvadrat: 396 parkirnih mest

– WTC: 750 parkirnih mest

– Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

Tudi za lastnike vstopnic za nogometno tekmo velja brezplačen prevoz z mestnim avtobusom LPP, 3 ure pred in 3 ure po zaključeni tekmi.

Foto: Aleš Fevžer

Obvestila NZS

Opozorilo pred vdorom na igrišče

Vse gledalce opozarjamo, da je vstop na igrišče kadarkoli pred, med in po tekmi po pravilih Uefe in NZS prepovedan, varnostni organi na prizorišču pa bodo kršitelje ustrezno kaznovali. Še posebej to velja za mladoletne osebe, ki bodo v primeru vstopa na igrišče zadržane do prihoda staršev oziroma skrbnikov. Varnostni organi bodo prav tako zasegli zbirateljske predmete, pridobljene ob vdoru na igrišče. Vdor na igrišče se bo strogo sankcioniral tudi v primeru morebitnega slavja po koncu tekme.

Omejitev vnosa predmetov

Na stadion zaradi varnostnih razlogov, poleg nevarnih predmetov in tekočin, ne smete vnašati tudi:

– nahrbtnikov in večjih torb;

– dežnikov (tudi zložljivih);

– vžigalnikov;

– fotoaparatov z izmenljivimi objektivi in naprav za (pol)profesionalno snemanje.

Brezgotovinsko plačevanje

V sklopu tekme bodo vse gostinske storitve znotraj stadiona na voljo izključno s plačilnimi karticami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje