Eriksen: Ne bom spreminjal stila igre

Christian Eriksen. Foto: Guliverimage

Ena od najlepših zgodb januarskega prestopnega roka je brez dvoma Christian Eriksen, ki se bo po težavah z zdravjem poskušal vrniti v dresu člana elitne Premier lige Brentforda.

Pred letom dni se je nogometni svet ustavil na stadionu Parken v Kobenhavnu. Na srečo se ni ustavilo tudi srce Christiana Eriksena, ki se je zahvaljujoč neizmerni želji vrnil na nogometna igrišča.

“V prvi vrsti se moram zahvaliti ljudem okoli sebe. Soigralcem, zdravnikom nato ljudem iz bolnišnice, za vse, kar so naredili. Zatem sem hvaležen vsem ljudem, ki so mi pošiljali sporočila spodbude in seveda moji družini, ki je z menoj preživela vse skupaj. Imel sem srečo na koncu grde zgodbe na lepem mestu. Na tem svetu me ni bilo pet minut, vendar sem se prebudil in vsega se lahko spomnim,” je dejal Eriksen.

Praktično ni ljubitelja nogometa, ki Dancu ne bi iz srca privoščil povratek na nogometne zelenice. Po koncu sodelovanja z Interjem je Eriksen januarja podpisal šestmesečno pogodbo z Brentfordom. Kaj lahko po takšnih dramatičnih dogodkih pričakujemo od Eriksena kot nogometaša?

“Svojega stila igre ne bom menjal. Imel sem čas in bil sem discipliniran in celo čutim, da še nikoli nisem bil v boljši kondiciji. Manjkal je samo nogomet. Počutim se dobro in ni razloga, da bi karkoli menjal v stilu nogometa,” je dodal odlični vezist.