Eriksen sanja o tem, da bi letos igral v Katarju

Nogomet 4. Jan 202221:51 > 21:51 0 komentarjev
Christian Eriksen. Foto: Guliverimage

Danski nogometaš Christian Eriksen, ki je junija lani med tekmo evropskega prvenstva doživel srčni zastoj in so ga morali na igrišču oživljati, želi nastopiti na svetovnem prvenstvu v Katarju. V pogovoru za dansko televizijo je dejal, da sicer ne ve, če ga bodo izbrali v ekipo, a je pripravljen na izziv.

Dancu so po tem dogodku vstavili srčni spodbujevalnik, nekaj mesecev pozneje pa bi se že lahko vrnil na nogometna igrišča. Decembra je sicer sporazumno prekinil pogodbo z milanskim Interjem, ker v Italiji igralci s srčnim vzpodbujevalnikom ne smejo igrati profesionalnega nogometa.

O danski nogometni pravljici:

“Rad bi igral nogomet. Nobenega razloga ne vidim, da tega ne bi uresničil. Zdravniki pravijo, da sem v redu, sam se počutim dobro. Če bo ostalo tako, upam, da bom dobil zeleno luč,” je dejal Christian Eriksen.

Pojasnil je, da je njegova želja udeležba na svetovnem prvenstvu, ki bo letos pozno jeseni in pozimi potekalo v Katarju. “Rad bi igral na SP v Katarju. Seveda ne vem, če bom izbran v ekipo, a lahko se vrnem.”

Eriksen je trenutno brez kluba, a redno trenira s svojim moštvom iz mladih let Odensejem. Pred prihodom v Inter je na profesionalni ravni igral tudi za Tottenham.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!