Olimpija odpira poletno tržnico: to je nova tarča zmajev

Nogomet 22. Jun 202412:21 2 komentarja
Benjika Caciel
Foto: Profimedia

Poletni prestopni rok se začenja tudi v NK Olimpija Ljubljana. Prva okrepitev zmajev je pod streho, bo kmalu sledila še druga? Tarča zmajev je po naših informacijah Benjika Caciel.

Čeprav je Olimpija pozno začela priprave, ima pač ta ‘luksuz’, da sezono začne nekoliko kasneje kot recimo Maribor, Bravo in Celje, pa so v pisarnah zmajev kot kaže še kako aktivni.

Medtem ko grofje in vijolice denimo še čakajo prvo res pravo okrepitev, so kadrovniki pri Olimpiji, na čelu z Goranom Boromiso, že potegnili prvo potezo in v zmajevo gnezdo pripeljali Brazilca Thalissona. Gre za starega znanca slovenskih zelenic, vsestranski vezist je v dresu Rogaške nedvomno dokazal, da si zasluži korak naprej v karieri, zdaj pa je pred njim izziv dokazovanja v velikem slovenskem klubu, kjer so seveda pričakovanja še višja.

Thalisson
Foto: Aleš Fevžer

Bo Nemec novi zmaj?

A tudi po zaključenem prvem poslu pri Olimpiji ne sedijo križem rok. Naši viri so nam zaupali, da se je na radarju zmajev znašel nemški krilni napadalec Benijka Caicel. 23-letni Nemec je v minuli sezoni za nemškega četrtoligaša Wurzburger dosegel devet prvenstvenih zadetkov, njegovo moštvo pa je v bavarski ligi z lahkoto osvojilo prvo mesto. Toda nato je nekdanji klub Mitje Lotriča izgubil v dodatnih kvalifikacijah za preboj v 3. ligo.

Eksplozivni krilni napadalec, takšen tip nogometaša se zdi, da Ljubljančanom manjka, bi s prestopom v Olimpijo naredil velik korak v karieri, a počasi. Prepričani smo, da je tudi v beležki trenerja Victorja Sancheza označeno še kakšno ime, ki bo na koncu morda izbrano pred Caicelom.

Olimpija evropsko sezono začenja v 2. krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, nasprotnik zmajev bo predvidoma 25. julija ukrajinska FC Polissya Zhytomyr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje