Kadeti (spet) na evropsko prvenstvo

Euro 28. Mar 201820:42 > 20:53
Twitter/NZS

Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let je na kvalifikacijskem turnirju skupine 7 na Madžarskem osvojila prvo mesto in se prebila na evropsko prvenstvo!

Slovenija je pod vodstvom selektorja Agrona Šaljeigrala v skupini 7. Na prvi tekmi je igrala 1:1 proti gostiteljem Madžarom, na drugi je gladko s 3:0 odpravila Izrael, danes pa si je prvo mesto in preboj na EP zagotovila z zmago z 2:1 nad zadnjeuvrščeno Romunijo.

Oba slovenska zadetka je danes dosegel mladi up Domžal, Tamar SvetlinSlovenijo so na Madžarskem zastopali Abel Marc (Bilje), Matevž Matko (Bravo), Domen Gril (Bravo), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Ivan Makovec (Domžale), Žiga Repas (Domžale), Matija Burin (Olimpija), Martin Pečar (Olimpija), Gašper Koritnik (Krško), Mark Španring (Krško), Mirko Mutavčič (Maribor), Alen Jurca (Maribor), Rok Frešer (Maribor), Rok Maher (Maribor), Renato Simič (Fiorentina), Nino Kukovec (Fiorentina), Anže Pucihar (Pescara), Nik Prelec (Sampdoria) in Omar Kocar (Dinamo Zagreb).

Kadetska reprezentanca je sicer doslej na EP-ju do 17 let igrala dvakrat. Prvič leta 2012, ko je zaključni turnir potekal v Sloveniji, nazadnje pa pred tremi leti v Bolgariji.

Slovenci so na domačih tleh v skupini z Nizozemsko, Poljsko in Belgijo osvojili točko, v Bolgariji pa so proti Nemcem, Belgijcem in Čehom trikrat izgubili z 0:1. EP v Angliji je na sporedu med 4. in 20. majem letos, žreb skupin pa se bo odvijal 5. aprila.