Dalić: Po poškodbi Vrsaljka smo izginili iz igrišča

Euro 12. Sep 20180:54 > 1:02
Foto: Dan Mullan/Getty Images

Hrvaška nogometna reprezentanca je proti Španiji v drugem krogu Lige narodov utrpela najhujši poraz v zgodovini, potem ko so varovanci Zlatka Dalića izgubili s 6:0. Selektor Hrvaške pravi, da je bila ključna poškodba Šimeta Vrsaljka.

Hrvaška reprezentanca je v dvoboj velikanov vstopila dobro in v prvih dvajsetih minutah srečanja proti Španiji ustvarjala priložnosti in pritiskala proti vratom nasportne ekipe, a se je ob prvem resnem pritisku Španije igra varovancev selektorja Zlatka Dalića hirto podrla.

“Zelo dobro smo izgledali na začetku dvoboja in imeli tri 100-odstotne priložnosti. Vse je funkcioniralo, potem pa se je zgodila poškodba Šimeta Vrsaljka. Potem pa smo enostavno izginili iz igrišča. Kar smo prej dobivali, smo kasneje izgubljali. Ni bilo agresivnosti v duelih in naš sistem je razpadel. Čestitke Španiji, za nas pa je to velika lekcija,” je po tekmi dejal Dalić. 

Na Svetovnem prvenstvu v Rusiji so Hrvati običajno zelo dobro reagirali na rezultatski zaostanek, tokrat na gostovanju pa temu ni bilo tako: “Ne uspe se ti vedno pokazati v najboljši luči, niti ne moreš vedno igrati popolno. Takšni dnevi pridejo. Moramo iti naprej in si to tekmo vzeti za lekcijo,” je še dodal hrvaški selektor. 

To pa je bil tudi najtežji poraz hrvaške reprezentance, vse od sprejema hrvaške nogometne zveze pod okrilje FIFA v 40. letih prejšnjega stoletja.