Santos: Ronaldo, ti si nogometni genij!

Euro 6. Jun 20192:20 > 2:25
Jan Kruger, Getty Images Sport

Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo je blestel v prvem polfinalnem obračunu Lige narodov proti Švici, potem ko je dosegel vse tri zadetke svoje reprezentance za uvrstitev v finale novonastalega tekmovanja. Po tekmi tudi selektor izbrane vrste ni uspel skriti začudenja nad predstavo zvezdnika.

Nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo je v Portu pred domačimi gledalci odigral neverjetno tekmo v dresu z državnim grbom, potem ko je sam odločil polfinalno srečanje proti Švici.  

“Srečen sem, da sem lahko pomagal Portugalski do finala Lige narodov. Čestitke fantom. Hvala navijačem za fantastično podporo. Naprej Portugalska!”, je po tekmi zapisal Ronaldo na družabnih mrežjih.

Selektor Portugalske Fernando Santos je z izbranimi besedami govoril o svojem največjem zvezdniku: “Uporabil sem že mnogo presežnikov, ko sem govoril o njegovi igri. Bil sem njegov trener leta 2003 in že takrat sem ugotovil, za v kakšnega nogometaša se bo razvil. On je genij. Obstajajo genialni slikarji in kiparji, a Cristiano je nogometni genij.”

Danes se bosta v drugi polfinalni tekmi pomerili reprezentanci Anglije in Nizozemske (20:45 na SK1).