Lahke zmage za Dansko, Irsko, Španijo in Norveško

Euro 10. Jun 201922:56 > 22:57
Mike Hewitt Getty Images Sport

V skupini D so zmage zabeležile Danska in Irska, v skupini F pomembne točke za Španijo in Norveško

Kasper Dolberg je Dance popeljal v vodstvo v 13. minuti. V 25. minuti so do takrat zelo uporni Gruzijci priški do izenačenja, ko je zadetek iz protinapada dosegel Saba Lobzhanidze. V novo vodstvo je Dance v 33. minuti iz enajstmetrovke popeljal Christian Eriksen. V drugem polčasu je za 3:1 zadetek (in svojega drugega na tekmi) dosegel Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen je v polno meril v 73 minuti, za končnih 5:1 pa je v polno meril Martin Braithwaite.

Povezano

Irska je brez večjih težav v skupini D premagala Gibraltar z 2:0. Joseph Chipolina je dosegel avtogol v 29. minuti. Za potrditev zmage je v tretji minuti sodnikovega dodatka ob koncu tekme zadetek dosegel Robbie Brady.

V skupini F je Norveška prišla do prve zmage potem ko so z 2:0 premagali Ferske otoke. Oba zadetka (v 49. minuti in 83. minuti) je dosegel Bjorn Johnsen.

Druga tekma v skupini F je bila med Romunijo in Malto. Romuni so bili boljši s 4:0. Dva zadetka je prispeval George Puscas (7. minuta in 29. minuta), po enkrat pa sta bila natančna Alexandru Chipciu (34. minuta) in Dennis Man v prvi minuti sodnikovega dodatka v drugem polčasu.