Dalić: Nikoli boljše! Še bomo igrali v Splitu!

Euro 11. Okt 20191:54 > 1:58
sport klub

Po zmagi nad Madžarsko v kvalifikacijah za EURO 2020, selektor kockastih Zlatko Dalić ni skrival navdušenje nad atmosfero na splitskem Poljudu.

Hrvaška je v 7. krogu kvalifikacij za EURO 2020 na Poljudu zrušila Madžarsko s 3:0, veliko pomoč pa so svojim nogometašem pri tej zmagi nudili navijači.

“Prezadovoljen sem z navijači in mislim, da se v zgodovini Hrvaške tekma ni igrala v boljšem ambientu, v boljšem navijanju in ob boljši pesmi. Brez bakel, brez kričanja in vpitja, brez žaljivk. To si je Split zaslužil, to si je zaslužila Dalmacija. Hvala še enkrat Splitu in Dalmaciji za to, kar so nam ponudili danes. Če ostanem selektor, bomo spet igrali tu. Mogoče že čez dva meseca.”, je dejal Zlatko Dalić.

Hrvaška je Madžarsko premagala z zadetkoma Petkovića in z golom Modriča.

Igralci so bili fantastični, sploh v prvem polčasu. Mogoče smo se malce sprostili v drugem polčasu, ampak smo tekmo mirno pripeljali h koncu. Naslednja preizkušnja nas čaka v Walesu in upam, da si bomo že tam zagotovili vozovnico za Evropsko prvenstvo”, je dejal hrvaški selektor. Tekma z Walesom je na sporedu v nedeljo 13. oktobra.

Svetovni podprvaki so po šestih odigranih srečanjih s 13-imi točkami vodilni v svoji skupini. Zbrali so tri točke več od drugouvrščene Slovaške in štiri od Madžarske, ki je na tretjem mestu. Wales je s štirimi točkami na četrtem mestu, Azerbajdžan pa je s samo točko na zadnjem mestu.