Infantino: Morali bomo prestaviti klubsko SP

Euro 17. Mar 202017:56 > 17:57
Marco Rosi/Getty Images

Prvi človek Svetovne nogometne zveze (FIFA) Gianni Infantino je sporočil, da bodo pri njih zaradi pandemije koronavirusa podprli spremembo koledarja, ko je govora o klubskem svetovnem prvenstvu.

Evropska nogometna zvezda (UEFA) je Evropsko prvenstvo prestavila na poletje 2021. Poleg prvenstva “Stare celine” se je prestavila tudi Copa America, ki pa bo tekmovanje izvedla v terminu predvidenem za novi format Svetovnega klubskega prvenstva. 

Infantino je v torek v izjavi za medije napovedal, da se bodo sestali v sredo in razpravljali o spremembi koledarja. 

“Na sestanku bom predlagal naslednje korake – sprejeti odlog za prestavitev Copa Americe in Evropskega prvenstva. Prav tako se bomo odločali o tem, ko bomo imeli jasnejšo sliko kdaj lahko uvedemo nov format Svetovnega klubskega prvenstva. Ali bo to leta 2021, 2022 ali 2023. Pogovarjali pa se bomo tudi z nogometno zvezo Kitajske in njihovo vlado o prestavitvi Svetovnega klubskega prvenstva in vplivu teh sprememb na koledar vseh konfederacij z namenom, da najdemo ustrezne rešitve za vse. Upam, da nam bo to uspelo še pred koncem aprila,” so zapisali v Infantinijevi izjavi.