Bo De Bruyne za Euro 2020 pripravljen?

Euro 1. Jun 20218:50 > 11. Jun 2021 15:33 0 komentarjev
REUTERS/Michael Steele
REUTERS/Michael Steele

Eden najboljših belgijskih nogometašev Kevin De Bruyne je med igranjem za Manchester City v finalu lige prvakov proti Chelseaju utrpel zlom nosne kosti in očesne votline.

Kevin De Bruyne je zelenico v Portu moral zapustiti v 60. minuti in to je bil velik hendikep za sinjemodre v finalu proti londonskemu klubu.

Bodo tudi Belgijci prikrajšani za tega nogometnega mojstra? To je glavna skrb za njihovega selektorja Roberta Martineza. Do začetka evropskega prvenstva je le še deset dni. Je to dovolj časa, da si De Bruyne opomore?

“Pogovarjal sem se s Kevinom in bil je precej pozitiven. Moramo biti potrpežljivi in zelo previdni, v prihodnjih dneh bomo dobili jasno sliko,” pravi selektor Roberto Martinez.

Belgija bo prvo tekmo odigrala 12. junija, ko bo njen nasprotnik Rusija. Sledili bosta Danska (17. junij) in Finska (21. junij).

“Ne vemo, ali bo na voljo za prvo tekmo. Odgovora še nimamo, resnost poškodbe še ocenjujemo. Vse bo bolj jasno čez štiri, pet dni. Kljub dvojnemu zlomu na srečo operacija ni potrebna. Če bi moral na operacijo, zagotovo ne bi imel možnosti, da bi zaigral na evropskem prvenstvu,” se zaveda Roberto Martinez.

EURO 2020 se začne 11. junija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!