Löw se po Euru 2021 poslavlja, bo Nemčijo prevzel Klopp?

Euro 9. Mar 202112:07
Joachim Löw
DFB/Handout

Fabrizio Romano je v torek dopoldne na Twitterju sporočil, da bo nemški selektor Joachim Löw po poletnem evropskem prvenstvu zapustil klop elfa.

61-letnik Nemčijo vodi kar 15 let, v torek pa je sporočil, da se po Euru 2021 dokončno poslavlja od vodenja izbrane vrste.

Löw je Nemčijo leta 2014 popeljal do naslova svetovnih prvakov, leta 2008 pa zaigral tudi v finalu evropskega prvenstva.

V zadnjih letih so po menjavi generacij rezultati padli, kritiki pa Löwu očitajo, da se je prehitro odpovedal nekaterim še vedno aktivnim in ne tako starim zvezdnikom nemškega nogometa. Najbolj izstopata Thomas Müller in Jerome Boateng. Zvezdnika Bayerna sta zadnjo tekmo za Nemčijo odigrala leta 2018.

Bo Löwa nadomestil Jürgen Klopp?

Nemški mediji na klop reprezentance vztrajno selijo stratega Liverpoola Jürgena Kloppa, med kandidati pa je tudi trener Bayerna Hansi Flick.

Klopp ima z Liverpoolom podpisano pogodbo do konca sezone 2023/24, a se je po seriji slabih rezultatov v tej sezoni znašel pod pritiskom.

Nemški strateg bi lahko prav zaradi slabih rezultatov velikana z Anfielda razmišljal o menjavi okolja. Vodenje domače reprezentance vsekakor predstavlja zanimiv izziv, je pa Klopp že v preteklosti večkrat odgovarjal na vprašanja, če ga reprezentančni nogomet sploh zanima.

Lani je na eni izmed novinarskih konferenc odgovoril: “Vau, mislim da je to vprašanje, na katerega sem v življenju moral največkrat odgovoriti. V prihodnosti me morda zanima, zdaj pa ne. Trenutno nimam časa, saj imam službo – in to zelo stresno! Nisem prepričan, če je kdo razmišljal o meni, ampak če še ne vedo, trenutno imam službo v Liverpoolu. Ne glede na slabo vreme mi je tukaj všeč.

Menite, da je Klopp spremenil svoje mnenje?

Komentari

Vaš komentar