Mourinho razkril svoje favorite za prihajajoči Euro

Euro 6. Jun 202117:19 > 17:44
Federico Gambarini/Ap Images
Federico Gambarini/Ap Images

Jose Mourinho bo med evropskim prvenstvom delal kot strokovni komentator.

Joseja Mourinha je za to delo najel angleški The Sun. Zdaj je Portugalec predstavil svoje favorite za naslov najboljše reprezentance na stari celini.

“Anglija ima odlično ekipo in selektor Gareth Southgate ima verjetno najtežje delo v nogometu. Ima ogromno izbire in omejeno število mest, ki jih lahko zapolni. Anglija ima kakovost na vseh položajih in glede na to, da se na Wembleyu igrajo tekme skupinskega dela, polfinale in finale je to zgodovinska priložnost za osvojitev naslova.”

Ko gre za Škotsko

“Steve Clarke je bil moj pomočnik pri Chelseaju. Ima veliko znanja ter najboljšo škotsko ekipo v zadnjih dvajsetih letih. Igralci kot so McTominay, Tierney, Robertson igrajo pomembno vlogo v Premier ligi.”

Kot največje favorite vidi reprezentanco Francije.

“Didier Deschamps z lahkoto naredi A, B in C reprezentanco. Ima neverjeten bazen vrhunskih nogometašev. Francozi so svetovni prvaki. Vedo kaj hočejo in kako to doseči.”

Brez Portugalske ni šlo …

“Ruben Dias je danes najboljši obrambni igralec na svetu. S prihodom v Premier ligo je veliko pridobil na znanju. Cristiano Ronaldo bo verjetno igral svoj zadnji Euro in naredil bo vse, da se bo poslovil na najboljši možni način,” je zaključil Portugalec.

Komentari

Vaš komentar