Pogba ne dvomi, kdo si najbolj zasluži zlato žogo

Euro 6. Jun 202110:42
Paul Pogba v boju za žogo z N'Golojem Kantejem (Foto: Guliverimage)

Vezist Manchester Uniteda in francoske reprezentance Paul Pogba je prepričan, da si zlato žogo za najboljšega nogometaša v letu 2021 zasluži N'Golo Kante.

N’Golo Kante je motor Chelseaja, ki je prejšnji konec tedna osvojil Ligo prvakov. Prav 168 centimetrov visoki Francoz je bil najzaslužnejši za slavje Londončanov, ki so z 1:0 v finalu porazili Manchester City. Izbran je bil tudi za igralca tekme.

Njegove odlične predstave niso nič novega, kar je novo je to, da se je po vseh letih nesebičnega razdajanja za svoje ekipe končno znašel v pogovorih za najboljšega nogometaša na svetu.

Hočem poudariti, da je Kante, kot ga spremljamo zadnje mesece, ves čas igral enako. Pogovarjamo se o njegovih predstavah, a vedno je bil tako dober kot zdaj,” je v pogovoru za Eurosport dejal Paul Pogba.

Kante z najprestižnejšo lovoriko v nogometu – zlatim pokalom za zmago na svetovnem prvenstvu. (Foto: Guliverimages)

Zadnji Francoz, ki je osvojil zlato žogo, je bil leta 1998 Zinedine Zidane. Kante ima velike možnosti, da po 23 letih nasledi francosko legendo, ki je na domačem svetovnem prvenstvu osvojila naslov. Predvsem, če bo s Francijo uspešen tudi na prihajajočem evropskem prvenstvu.

V polfinalu Lige prvakov ni bilo Cristiana Ronalda ali Lionela Messija. Dobro je bilo videti predstave vezistov, ali celo branilcev. Že nekaj časa nazaj sem rekel, da bi bilo prav, če Chelsea osvoji naslov, da Kante osvoji zlato žogo. Bilo bi zasluženo,” je svojemu reprezentančnemu soigralcu laskal Pogba.

Kante je bil del pravljice Leicester Cityja pri pohodu do naslova angleškega prvaka v sezoni 2015/16. Sledil je prestop v Chelsea, s katerim je osvojil še eno angleško prvenstvo, angleški FA pokal, Evropsko ligo in letos še Ligo prvakov.

Član francoske reprezentance je od leta 2016. Istega leta je bil drugi na evropskem prvenstvu, dve leti kasneje pa si je v Rusiji z galskimi petelini pokoril svet.

Komentari

Vaš komentar