Simon bi nagrado dal Sommerju, poklonil se je tudi Federer

Euro 2. Jul 202122:49
Yann Sommer, foto: Guliverimage.

Unai Simon je bil izbran za igralca tekme prvega četrtfinalnega obračuna med Španijo in Švico. Vratar Athletic Bilbaa je bil namreč junak Špancev pri enajstmetrovkah, ki so odločile dvoboj, a če bi izbiral sam, bi nagrado podelil vratarju Švicarjev.

Yann Sommer je bil brez dvoma prvo ime obračuna med Španci in Švicarji, saj je tekmo končal s kar desetimi obrambami, kar je rekord letošnjega evropskega prvenstva.

Z izjemno predstavo je ob živce spravljal celo vrsto španskih nogometašev, ki so kljub kar 27 strelom tekmo končali z le enim doseženim golom.

Fantastičen je bil tudi v podaljšku, ko so Španci z igralcem več pritisnili še močneje. A vendarle je bil za igralca dvoboja izbran nogometaš iz zmagovite ekipe, Unai Simon je sicer obranil dve najstrožji kazni.

“Če sem odkrit, bi za igralca tekme izbral Sommerja,” je bil neposreden Unai. Oba vratarja sta sicer prejela zelo nesrečna gola. Sommer je bil premagan potem, ko je let žoge močno spremenil Denis Zakaria. Tudi Švicarji so do lahkega gola prišli po napaki španske obrambe, ko je bil Simon brez možnosti.

Izjemno poletje

Izjemnemu Sommerju se je poklonil tudi švicarski teniški as Roger Federer: “Hvala, to je bilo izjemno poletje (Sommer je v nemščini poletje, op. a.). Hvala, izjemen trud, komaj že čakam svetovno prvenstvo.”

Komentari

Vaš komentar