Španska reprezentanca v karanteni

Euro 7. Jun 202110:24 > 10:26
Foto: guliverimage

Španska nogometna reprezentanca se je po pozitivnem testu Sergia Busquetsa na covid-19 znašla v karanteni. Proti Litvi bodo zaigrali španski mladinci.

Sergio Busquets je na prijateljski tekmi proti Porugalski, ki se je končala brez zadetkov, nosil kapetanski trak španske reprezentance. Včeraj pa je bil pozitiven na testu na novi koronavirus. Vezist Barcelona naj bi tako izpustil vsaj prvi dve tekmi evropskega prvenstva prot Švedom in Poljakom. Busquets bo ostal del španske reprezentance, trenutno pa nima hujših simptomov virusa.

V karanteni se je tako znašla vsa prva ekipa Španije. Za prijateljsko tekmo proti Litvi, ki bo jutri, je bila tako vpoklicana celotna španska mladinska reprezentanca, ki je v tem tednu zaključila nastope na mladinskem evropskem prvenstvu. V polfinalu v Mariboru so bili boljši Portugalci.

Ekipe od Eura ločijo le še štirje dnevi. Tekme se začnejo 11. junija, Španija pa igra svojo prvo tekmo prvenstva 14. junija. Španci sicer nastopajo v skupini E, kjer so še Švedska, Poljska in Slovaška.

Komentari

Vaš komentar