Srbi si lastijo Dončića, ta odgovarja (VIDEO)

Euro2024 20. Jun 202412:36 7 komentarjev

Medtem ko slovenska košarkarska javnost čaka na odločitev Luke Dončića o letošnji reprezentančni razpoložljivosti, pa je ljubljanski košarkarski čudežni deček ''postal'' del ogrevanja pred današnjo nogometno tekmo Slovenija – Srbija (15.00, prenos na SK1).

Dvoboj slovenskih in srbskih nogometašev v Münchnu je za slovenske navijače nedvomno eden najtežje pričakovanih športnih dogodkov zadnjih let. Po neuradnih podatkih jih je v bavarsko prestolnico odpotovalo med 16.000 in 20.000, prav vsi pa upajo na odmeven dosežek igralcev selektorja Matjaža Keka, s katerim bi napravili velik korak proti osmini finala.

Iz Nemčije že od jutra prihajajo posnetki velikega rajanja slovenskih navijačev, ki so se zbrali v središču mesta in se postopoma odpravljali proti stadionu.

Pesti za slovenske nogometaše bo znova stiskal tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je danes reprezentanci srečo zaželel prek družbenih omrežij. “Živijo, Slovenija. Rad bi le zaželel srečo na turnirju in veliko uspehov,” je v kratkem videu dejal član Dallas Mavericks.

S tem je LD77 tudi nehote odgovoril srbskim navijačem, ki v Münchnu zbadajo slovenske tekmece (poglejte si zgornji video) tudi s prepevanjem pesmi: “Luka Dončić je eden od nas!”

Luka Dončić je sicer po porazu v finalu lige NBA proti Boston Celtics že sklenil klubsko sezono. Kako dolg bo njegov počitek, bo odvisno tudi od odločitve, ali bo slovenski košarkarski reprezentanci pomagal v kvalifikacijah za olimpijske igre. Odločitev bi lahko padla že danes.

Vse o tekmi Slovenija – Srbija (ob 15.00, prenos na SK1)

Kdo bo sodnik na tekmi?
München, tu smo: čez hribe in doline, v slavo domovine

Sporočilo Sloveniji: Zaupajte Keku, saj ve, kaj dela
Sašo Udović pred poslastico prvenstva

Slovenska veselica v Münchnu se je začela (VIDEO)
Težave Srbije? Mi imamo odgovornost do svojega naroda

“Bilo bi lepo, če bi se nas Slovenci bali”
Stojanović o srbskih provokacijah: Narobe ste razumeli

Kako se bo odločil Kek, s kom na tekmi generacije?

Kaj pravijo srbski mediji?

Navijaška domišljija ne pozna meja …

Srbsko-slovenska zgodba atletinje

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje