Sekulić o Dončiću: Nikoli ni dejal, da ga ne bo

Košarka 20. Jun 202415:53 2 komentarja
Luka Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Čeprav s prvim zvezdnikom slovenske košarke ni govoril, pa selektor Aleksander Sekulić verjame, da bo tabor slovenske reprezentance v kratkem okrepil tudi Luka Dončić.

Luka Dončić je danes javno podprl slovensko nogometno reprezentanco. Dva dni po koncu finala lige NBA, v katerem je Boston na peti tekmi dokončno strl odpor Dallasa, pa na njegovo sporočilo še čakajo v košarkarski reprezentanci. Ta se že teden in pol pripravlja na olimpijske kvalifikacije, a še naprej brez 25-letnega Ljubljančana.

”Stežka vam s polno gotovostjo povem, da bo prišel. Po koncu finalne serije, ki je bila zanj zelo težka in utrujajoča, še nisva govorila. A v vseh predhodnih stikih je dejal, da je pripravljen igrati. Tudi zdaj nisem prejel niti enega negativnega signala. Počakajmo, da zaključi z vsemi klubskimi obveznostmi. Verjamem, da se bo nato oglasil. Ne vidim razloga, da ga ne bi bilo. Jasno je, da je njegova beseda zadnja,” pravi selektor Aleksander Sekulić.

Zdi se, da so razlogi, ki bi lahko preprečili Dončićev prihod, lahko le zdravstvene narave. ”Luka na ravni odnosa nikoli ni bil sporen. Tudi takrat, ko ni bil najbolj zdrav ali svež. Leta 2021 je prišel neposredno po končnici. Verjamem, da bo tudi letos z nami. Če mu bo le zdravje to dovoljevalo. Po meni dostopnih informacijah večjih težav nima,” odgovarja Sekulić, ki obenem čaka tudi, da se nabornikom priključi ameriški center in novopečeni slovenski državljan Josh Nebo. Pričakuje ga v kratkem, po vsej verjetnosti po tem, ko bo tudi uradno postal član Milana.

Spored pripravljalnih tekem:

23. junija: Litva – Slovenija (Vilna, 18.30)
25. junija: Slovenija – Litva (Ljubljana, 18.00)
28. junija: Slovenija – Brazilija (Ljubljana, 20.00)

Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.

Olimpijske kvalifikacije:

2. julija: Slovenija – Hrvaška (Pirej)
4. julija: Slovenija – Nova Zelandija (Pirej)

Polfinale in finale bosta 6. in 7. julija.

Olimpijske igre v Parizu bodo na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje