Enajstmetrovka ali ne? So bili Srbi oškodovani? (VIDEO)

Euro2024 17. Jun 20247:04 1 komentar

Anglija je bila na svoji prvi tekmi Eura 2023 velik favorit, a Trije levi so se dodobra namučili s Srbijo in jo na koncu premagali le z 1:0. Mnogi menijo, da tudi s sodniško pomočjo.

Angleži, ki jih še vedno vodi Gareth Southgate, je na prvi tekmi pokazalo zelo bled obraz. Otočani niso pokazali nič, trener je bil tako kot vedno brez pravih idej, Srbija pa ni bila daleč, da favoritom pokvari dan.

Trije levi so prek Juda Bellinghama sicer hitro povedli (13. minuta), nato pa se ustavili in dovolili Srbom, da so večkrat nevarni zapretili. Mnogi menijo, da bi morali v biti v 59. minuti nagrajeni celo z enajstmetrovko, a glavni sodnik Daniele Orsato se ob domnevnem prekršku Kierana Trippierja nad Aleksandrom Mitrovićem ni oglasil.

Enako velja tudi za VAR, ki očitno ni imel 100-odstotnega dokaza, da je bil udarec z nogo dovolj močan za najstrožjo kazen, zato je ostalo pri odločitvi sodnika na zelenici, vseeno pa se je posnetek posredovanja branilca Newcastla razširil po spletu. Mnenja pa so, tako kot vedno, deljena.

V skupini C po prvem krogu s tremi točkami vodi Anglija, sledita ji Slovenija in Danska, ki sta igrali neodločeni 1:1, na zadnjem mestu pa je Srbija brez točk.

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje