Borbena predstava pred izjemno navijaško kuliso (VIDEO)

Evropa 5. Okt 202310:47 0 komentarjev

Mladinska ekipa NK Maribor z žrebom pred 1. krogom mladinske lige prvakov zagotovo ni imela sreče. V Ljudskem vrtu je v sredo zvečer gostoval Mainz, nemški prvak v mladinski konkurenci, ki je na prvi tekmi upravičil vlogo favorita.

Igranje na glavnem igrišču Ljudskega vrta pred lepo polno vzhodno tribuno je bila za generacijo, ki jo v tej sezoni vodi Dejan Dončić zelo lepa in hkrati pomembna izkušnja. Obračun si je ogledalo 2.500 navijačev, ki so ob glasnem vzpodbujanju domačih in gostujočih navijačih videli zanimivo tekmo.

Mariborčani so se proti favoriziranemu tekmecu takoj postavili v nizki obrambni blok in čakali na protinapade. Z veliko discipline v igri domačih si Mainz ni pripravil nobene večje priložnosti, vse pa se je spremenilo v 27. minuti, ko je Wiesnet zadel v drugem poskusu. Do konca prvega polčasa so prek Horvata dvakrat zapretili tudi Mariborčani, ki so v zvezni vrsti tokrat igrali z Marcelom Lorberjem. Slednji je v tej sezoni praktično med nosilci igre v članski ekipi.

1. krog mladinske lige prvakov:

NK Maribor U19 – Mainz U19 0:2 (0:1)

0:1 Wiesnet (27′), 0:2 Dardari (70′)

NK Maribor: Tomažič, Lorbek, Poredoš, Hunjet, Voglar (80′ Mikluš Senekovič), Lorber (46′ Bakšič), Silajdžić, Horvat (88′ Katič), Grizold (69′ Grlić), Čuk, Tavares (88′ Dukarić). Klop: Doroshenko, Kolednik, Mikluš Senekovič, Grlić, Bakšič, Dukarić, Katič. Trener: Dejan Donćić.

Mainz: Babatz, Götze, Azakir (90′ Ugljanin), Martinovic (65′ Horozovic), Marincau, Amann, Gleiber, Kalemba, Kljajic (82′ Frenzel), Dardari (90′ Görtler), Wiesnet (65′ Toure). Klop: Mitrovic, Görtler, Ugljanin, Horozovic, Desurmont, Toure, Frenzel. Trener: Benjamin Hoffmann.

Po dogovoru z novim trenerjem Maribora Antejem Šimundžo je Dončić Lorberja med odmorom zamenjal z Bakšičem, taktični načrt pa se tudi v drugem polčasu ni spremenil. Maribor je igral disciplinirano in potrpežljivo, Nemci pa so terensko premoč okronali še z enim golom. V 70. minuti je za 2:0 zadel hitri in neugodni Dardari.

Kapetan Luka Poredoš po tekmi z Mainzem:

“Igrali smo proti zelo kvalitetnemu nasprotniku. Na tem nivoju je težje prihajati do prihodnosti. Ko smo imeli žogo v posesti, bi si morali upati več. V obrambi pa smo hitro videli, da ko nekaj ne pokriješ in slabo stopiš igralcu, nasprotnik to tako kaznuje. Mislim, da smo vseeno odigrali dobro in borbeno tekmo in da lahko gremo v drugo tekmo z željo po zmagi,” je po koncu obračuna povedal kapetan mladinske ekipe Luka Poredoš.

Trener Dejan Dončić po tekmi z Mainzem:

“Vsem navijačem sem pred tekmo obljubil, da bomo dali vse od sebe. V prvem polčasu smo v prvih 20 minutah igrali preveč prestrašeno, ni bilo zadnje podaje. Ko smo spustili žogo na tla, smo prišli do dveh nevarnih situacij in prišli do dveh polpriložnosti. V drugi polčas smo vstopili hrabro, saj smo želeli, da tudi v fazi napada nekaj naredimo,” pa je prvo tekmo ocenil trener Dejan Dončić.

Povratna tekma v Nemčiji je na sporedu 25. oktobra, na njej pa bodo Mariborčani lovili dva gola zaostanka. “Pridobili smo koristna spoznanja in s seboj moramo vzeti pozitivne zadeve. Soočili smo se z drugačnimi zahtevami, se morali prilagoditi ravni, ko je igra hitrejša. Si pa želimo, da bi tudi mi v domačem prvenstvu v prihodnje delovali na igrišču hitreje kot morda kdaj prej,” je po prvem obračunu za klubsko spletno stran še ocenil trener Dončić, ki je z mladinsko ekipo v EON NextGen ligi trenutno s tekmo manj na tretjem mestu in le dve točki za vodilno Muro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!