Hajduk izgubil, a si vseeno izboril obračun z velikanom

Konferenčna liga 10. Avg 202220:26 > 20:41 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Nogometaši Hajduka so v tretjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo na gostovanju pri portugalski Vitorii vpisali minimalni poraz (0:1), a se zaradi domače zmage pred tednom dni s 3:1 kljub temu uvrstili v zadnji del kvalifikacij tretjerazrednega evropskega tekmovanja. Slovenski nogometaš Jan Mlakar za Splitčane ni zaigral.

Nogometni klub iz Splita je bil za razliko od prve tekme tokrat slabše moštvo na igrišču. Domača zasedba je bila boljša v večini statističnih kazalcev, saj je sprožila več strelov proti vratom (10:3), žogo imela več časa v svoji posesti (54:46) in nenazadnje dosegla tudi edini gol na tekmi, potem ko je že v peti minuti mrežo gostov zatresel Brazilec Anderson.

A za portugalskega predstavnika, ki je po izključitvi Tiaga Silve od 78. minute dalje igral z nogometašem manj, je bila to le slaba tolažba, saj je zaradi slabše gol razlike kljub zmagi končal z letošnjimi nastopi v evropskih tekmovanjih.

Neuspeh svoje ekipe so vse prej kot športno sprejeli njihovi navijači, ki so v sodnikovem dodatku na tribunah zanetili nerede, na igrišče pa začeli metati stole in steklenice. Nič bolj vzorno se sicer niso vedli niti navijači Hajduka, ki so že dan pred tekmo zanetili nerede v središču mesta.

V Guimares je sicer odpotovalo več sto podpornikov Hajdukove navijaške skupine Torcida, ki se bržkone že veselijo naslednje evropske tekme. Ta bo na sporedu že prihodnji teden, ko Splitčane čaka novo gostovanje na Iberskem polotoku. Tokrat bo njihov tekmec španski prvoligaš Villarreal.