Obsedno stanje v Atenah: “Stadion je trdnjava”

Evropa 29. Maj 202416:26 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Michael Varaklas

Nogometaši Fiorentine in Olympiakosa se bodo drevi v Atenah pomerili v velikem finalu konferenčne lige. Pred tekmo v grški prestolnici vlada obsedno stanje.

Grške oblasti so pred današnjo finalno tekmo tretjerazrednega evropskega klubskega tekmovanja okoli atenskega stadiona Agia Sophia razporedile več kot 5000 policistov in gasilcev, poročajo tamkajšnji mediji. Poleg tega je agencija za civilno letalstvo prepovedala lete helikopterjev, letal in brezpilotnikov nad določenimi predeli Aten, prebivalci v bližini stadiona pa so prejeli posebne izkaznice, da se lahko prosto gibljejo po okoliških ulicah.

Za tako stroge varnostne ukrepe so se oblasti odločile zaradi bojazni, da bi prišlo do navijaških spopadov podpornikov obeh finalistov Olympiakosa in Fiorentine kot tudi do spopadov med privrženci ostalih atenskih klubov.

“Stadion je trdnjava. Nikoli nismo videli takšnih ukrepov,” pišejo grški mediji, ki dodajajo, da je raven varnosti primerljiva s tisto, ki so jo Grki imeli v času gostovanja olimpijskih iger leta 2004. Strogi ukrepi se sicer ne bodo končali po koncu tekme, temveč se bodo zavlekli tudi v naslednji dan, saj bodo prenehali veljati šele ob 6. uri zjutraj.

“To bo športno slavje, ki pa ga moramo zaščititi in poskrbeti, da bo izpeljano brezhibno,” je sporočil šef policije Ioannis Skouras.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!