Kdaj bodo tekme Slovenije in kje si jih lahko ogledate?

Odbojka 29. Maj 202416:15 2 komentarja
Foto: Profimedia

Po sijajnem prvem turnirju lige narodov 2024 v Antalyi se bo 5. junija začel drugi. Slovenski odbojkarski reprezentanti bodo Turčijo zamenjali za Japonsko, kjer jih tako kot na prvem turnirju čakajo štiri težke tekme. Vse si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na kanalih Sportkluba.

Slovenska odbojkarska reprezentanca po prvem turnirju v Antalyi, kjer je prišla do štirih zmag, padli sta tudi velikanki Francija in Poljska, zaseda visoko drugo mesto na lestvici. Eno točk več ima le prav tako neporažena Italija, čez nekaj dni pa najboljše odbojkarje tega sveta čaka drugi turnir.

Četa Gheorgheja Cretuja bo 5. junija začela turnir v Fukuoki na Japonskem. Najprej jo čaka obračun s Turčijo, ki zmage v VNL 2024 sploh še nima. Sledili pa bodo še dvoboji proti Braziliji, domačinki Japonski in Bolgariji, ki je tako kot Turčija VNL odprla s štirimi zaporednimi porazi.

Če se je kdo ustrašil, da mu bo zaradi odbojke potrebno nastaviti budilko, je strah odveč. Tekmi proti Turčiji in Braziliji bosta na sporedu ob 8.30, drugi dve, proti Japonski in Bolgariji pa ob 12.30. Vse tekme bomo prenašali na kanalih Sportkluba.

Pred drugima turnirjema v Fukuoki in Ottawi bo veliko selektorjev premešalo svoje zasedbe, poljski je opravil kar osem zamenjav, pri Sloveniji sprememb ne bo. Cretu bo tudi na Japonsko popeljal Gregorja Ropreta, Dejana Vinčića, Tineta Urnauta, Klemna Čebulja, Roka Bračka, Žigo Šterna, Tončka Šterna, Nika Mujanovića, Alena Pajenka, Jana Kozamernika, Sašo Štalekarja, Janža Janeza Kržiča, Janija Kovačiča in Urbana Tomana.

Spored slovenskih tekem na Japonskem:

Sreda, 5. junij:
8.30 Slovenija – Turčija

Petek, 7. junij:
8.30 Brazilija – Slovenija

Sobota, 8. junij:
12.30 Japonska – Slovenija

Nedelja, 9. junij:
12.30 Bolgarija – Slovenija

Lestvica VNL 2024:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje