Ante Šimundža: To lahko reče le nekdo, ki nima pojma

Evropa 6. Avg 20212:11 > 2:13 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Mura na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa pred domačimi navijači na Fazaneriji proti Žalgirisu niso upravičili vloge favorita. Po slabem prvem polčasu so bolje zaigrali v drugem, a Litovcev vseeno niso mogli streti. Prva tekma se je končala z 0:0. Povratna bo čez teden dni v Vilni v Litvi.

Litovci so tekmo v Murski Soboti začeli zelo pogumno. Imeli več od igre in bili tudi bolj nevarni, nekajkrat so v res nevarni coni prejeli žogo, a na srečo domačih navijačev izpadli zelo začetniško, kar je bil glavni razlog, da slovenski prvak ni zaostajal.

Boj za (vsaj) tri milijone evrov še odprt

V drugem polčasu je bila slika obrnjena, a tako v kot v prvem polčasu gostje tudi slovenski prvaki priigranih priložnosti niso izkoristili in po prvi tekmi je velika nagrada za vsaj tri milijone evrov denarne nagrade ostaja povsem odprta.

Toliko namreč znaša uvrstitev vsaj v skupinski del konferenčne lige, ki si jo bo priigral zmagovalec tega para.

Navijači Mure tudi na šesti zaporedni tekmi niso dočakali zmage svojih ljubljencev.

Trener Ante Šimundža v prvem polčasu ni bil zadovoljen z igro svoje ekipe, v drugem so s fanti stvari postavili na svoje mesto, a litovska mreža se ni zatresla. K sreči Murina tudi ne, kar pomeni, da je pred povratno tekmo 12. avgusta v Vilni še vse odprto.

O tekmi …
Za nami je prava evropska tekma. Nasproti nam je stal zelo čvrst nasprotnik. V prvem polčasu smo trpeli, če povem iskreno, smo imeli tudi nekaj sreče, v drugem smo stvari postavili na pravo mesto. Imeli smo kontrolo, nasprotnik si v nadaljevanju ni več priigral ničesar, sami pa smo imeli dve, tri zares lepe priložnosti. Lahko smo zadovoljni, dobili smo to, kar smo si želeli, še vedno smo v igri za napredovanje tudi pred povratno tekmo. Škoda le, da nismo zadeli.

Kaj je bilo narobe v prvem polčasu …
Narobe smo stali. Razdalje med zadnjo linijo so bile prevelike. Predvsem na naši desni strani, kjer si je nasprotnik priigral nekaj res lepih priložnosti. Uspelo nam je preživeti in ob polčasu imeli možnost, da stvari spremenimo in popravimo. A to je Evropa, še vedno se učimo in skušamo napredovati ter stremeti k temu, da stvari na naslednji tekmi še popravimo.

Ali so pričakovali tako poletne Litovce …
Smo, igrajo s petimi igralci v napadu, ki vršijo pritisk. Potrebovali smo nekaj časa, da se prilagodimo, kot sem rekel, na roke nam ni šla tudi napačna postavitev, v drugem polčasu pa smo vse skupaj dobro zajezili in nevtralizirali.

Gostje so bili v prvem polčasu izredno nevarni, a priložnosti niso znali izkoristiti.

Ali je zadovoljen z rezultatom 0:0 …
Glede na potek tekme, sem zadovoljen. Želeli smo aktualen rezultat, še vedno smo v igri. Seveda bi bilo boljše, da bi zmagali, še boljše, če bi visoko zmagali, a nismo tako naivni, da bi v to slepo verjeli.

Statistika:

Streli:
Mura; skupno: 17, v okvir: 4
Žalgiris; skupno: 15, v okvir: 4

O mišljenju javnosti, da bi moral Žalgiris pasti brez težav …
To lahko reče le nekdo, ki nima pojma, ki se ne spozna na nogomet. Čisto enostavno. Če ti ne poznaš Žalgirisa in si le površni spremljevalec dogajanja, boš tako razmišljal in govoril, drugače pa ne. Mišljenje, prihajajo iz Litve, torej so slabi, je napačno. Ne zavedajo se, da je to najboljša litovska ekipa, da imajo igralce, ki so igrali za Lazio, ki imajo veliko izkušen, tudi reprezentančne.

Lahko rečem, vse skupaj je zelo podcenjevalno, sami pa zelo dobro vemo, s kom imamo opravka. Žalgiris je zelo, zelo namučil tudi Ferencvaroš. Madžari so se veliko bolj mučili proti njim kot zdaj proti Slovakom. Gre za ekipo, ki ima rep in glavo.

Mura je še vedno v odličnem položaju.

Umetna trava na povratni tekmi …
Podlagi ne bi dajal preveč pomena. Seveda je drugače kot na naravni, a verjemite mi, hitro se bomo prilagodili na to in se tekmecu postavili po robu. V Vilno gremo po napredovanje, vemo pa, da ne bo lahko.

Kakšen Žalgiris pričakuje doma …

Pred povratno tekmo nas čaka še težko gostovanje v Kidričevem, kjer bomo opravili številne rotacije. Za igro bodo dobili priložnost fantje, ki si to z delom na treningih tudi zaslužijo, potem pa nas čaka povratna tekma. Pričakujem zelo težko tekmo, a kaj dosti razlik vseeno ne. Premalo je časa za kakšno revolucijo. Seveda lahko spremeniš taktiko, zamenjaš nekaj igralcev, način igre pa bo ostal podoben. Drugega ne pričakujem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!