Grozljiv štart Španca: Fofana potrdil zlom noge

Nogomet 5. Avg 20218:47 > 10:35 0 komentarjev
Wesley Fofana je že potrdil zlom noge, a na končno diagnozo še čaka. Foto: Guliverimages

Branilec Leicester Cityja Wesley Fofana je deset dni pred začetkom sezone angleškega prvenstva utrpel zlom noge.

Na prijateljski tekmi z Villarrealom ga je z grdim štartom, ki ne sodi na nogometne zelenice, sploh pa ne, ko gre za trening tekmo, zrušil napadalec rumene podmornice Fernando Niño in poskrbel, da se je za odličnega Francoza sezona končala še preden se je začela.

Le kaj je mislil mladi Španec:

Niño je s štartom z nogama “objel” nogo Francoza, ki mu je ob padcu tako grdo obrnilo, da se mu je zlomila fibula (manjša izmed dveh kosti v goleni), kaj je z vezmi v kolenu in gležnju pa se še čaka. Fofana je nemudoma klical na pomoč, zdravniško osebje pa je reagiralo hitro in profesionalno. Dali so mu tudi kisik.

Fofana: Hitro bom prišel nazaj

“Za mano je slab dan, a sem v čudovitem klubu z vrhunsko zdravniško službo. Ko bo znana končna diagnoza, jo bom delil z vami, a že zdaj se ve, da imam zlomljeno fibulo. Hitro bom prišel bom nazaj. Močnejši. Ne skrbite,” je na Instagramu zapisal nesrečni nogometaš.

Nogometna javnost je kljub spodbudnim besedam Fofane ogorčena nad potezo Španca, za katerega zahteva kazen. Niño se po veliki neumnosti še ni javil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wesley Fofana (@lawestt_)

Eden najboljših v ligi

Mladi Fofana se je lisjakom pridružil oktobra lani. Prišel je iz St. Etienna za 35 milijonov evrov. Takrat se je to za mladeniča zdelo veliko, a Fofana je upravičil vsak evro in že v nekaj mesecih postal eden najboljših branilcev v ligi. Do konca sezone je za Leicester odigral 42 tekem, velikani pa že trkajo na vrata.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!