Izgredi in pretepi med navijači pred finalom v Sevilli

Liga Europa 18. Maj 202219:21 0 komentarjev
Foto: GEPA pictures - Johannes Friedl via Guliver

V Sevilli je vse pripravljeno na veliki finale lige Evropa. Toda vroče je že pred tem na ulicah, pa ne samo zaradi sonca in visokih temperatur, ampak zaradi navijaških izgredov. Na spletu so zaokrožili posnetki izgredov in pretepov med navijači Rangersa in Eintrachta.

Po poročanju BBC-ja je v Sevillo odpotovalo več deset tisoč navijačev Rangersa pred eno največjih tekem v zgodovini kluba. Policija je pričakovala, da bo v špansko mesto na finale lige Evropa odpotovalo do 100.000 navijačev ekipe iz Glasgowa.

Na drugi strani pa je v mestu tudi približno 50.000 navijačev nemške ekipe Eintracht Frankfurt.

Velika večina tistih, ki so pripotovali, nima vstopnic za tekmo na stadionu Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, ki sprejme 42.700 gledalcev. Prvotno je bilo navijačem Rangersa prodanih le 9500 vstopnic, čeprav naj bi jih bilo v zadnjih dneh na voljo več. Navijači Rangersa brez vstopnic si bodo tekmo lahko ogledali na stadionu Estadio La Cartuja s 57000 sedeži na severu mesta. V torek je v mesto prispelo več kot 400 letov, podobno število – vključno s 16 čarterskimi leti z letališča Glasgow – se pričakuje tudi v sredo, polni pa so tudi vlaki in avtobusi, ki potujejo v mesto.

Seveda je taka masa ljudi popoln recept za izgrede, po spletu so že zaokrožili posnetki.

V torek zvečer so zaradi izgredov aretirali pet navijačev Eintrachta, en navijač Rangersa pa je utrpel poškodbo glave, vendar je policija sporočila, da resnih poškodb ni bilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!