Milanič: Rezultat nas ohranja v igri

Liga prvakov 17. Avg 201717:40 > 17:54
NK Maribor/Drago Wernig

Mariborčani so se po prvi tekmi četrtega predkroga Lige prvakov proti Hapoelu iz Beer Sheve v domovino vrnili z mešanimi občutki.

Tekmo v Izraelu so z 2:1 dobili gostitelji, a bi se lahko glede na vmesne okoliščine razpletlo drugače. V oči bode predvsem dvomljiva enajstmetrovka za domačo ekipo, s katere so nogometaši Hapoela dosegli zmagoviti zadetek.

Mariborčani so kljub porazu lahko optimistični, saj jim je uspelo doseči zadetek v gosteh, upoštevati pa je potrebno tudi dejstvo, da izraelska ekipa na gostovanjih ne blesti.

Trener vijoličastih Darko Milanič je po tekmi povedal: “Fantje so oddelali dobro tekmo. Obračun je bil težak, tudi zaradi soparnega vremena. Izraelci so imeli razpoloženega nogometaša, ki ga je bilo težko ustavljati, morali smo ga podvajati in v obrambi dobro sodelovati. Izraelci so veliko napadov igrali preko Nwakaemeja, videlo se je, da je on njihovo glavno orožje, svojo kvaliteto pa je dokazal z izjemnim zadetkom.

Slovenski državni prvaki so trpeli predvsem v minutah po prvem zadetku Hapoela, ko je sicer hitro veselje Mariborčanov, z evrogolom pokvaril razigrani Nwakaeme. Gostitelji so se v drugem polčasu pomaknili nekoliko nazaj, a kljub temu dvakrat pošteno namučili Jasmina Handanovića, ki je znova opravil fantastično delo.

NK Maribor/Drago Wernig

Milanič je kljub nekaterim slabim minutam po tekmi poudaril, da je dobil dovolj pozitivnih spoznanj: “Razen ene napake smo v obrambi odigrali dobro. Domneven prekršek Vrhovca za enajstmetrovko se je začel izven kazenskega prostora. Po prejetem zadetku tik pred odmorom smo se v drugem polčasu dobro pobrali, nasprotniki so takrat padli v igri, nevarni so skušali biti preko protinapadov, kar smo pričakovali. Pobudo so prevzeli zgolj po našem zadetku. Fantje so kasneje v drugem delu tekme prevzeli pobudo in napadali, žal je nekaj zmanjkalo za drugi zadetek.

Junak Maribora je bil spet nihče drug kot kapetan Marcos Tavares, ki je kot že tolikokrat v evropskih kvalifikacijskih obračunih znova prispeval svoj delež. “Tavares je z golom še enkrat dokazal svojo kvaliteto. Vzel je žogo in izkoristil nezbranost branilcev, prešprintal ju je in preigral vratarja ter zabil, kot že večkrat na pomembnih tekmah,” je kapetana pohvalil Milanič.

Odločitev o potniku v skupinski del Lige prvakov bo tako po minimalnem porazu in z golom v gosteh padla v Ljudskem vrtu. Strateg Maribora je za povratno srečanje napovedal: “Lahko igramo s Hapoelom, preživeli smo gostovanje ob veliki podpori domačih navijačev tekmecem. Z rezultatom nismo zadovoljni, a nas ohranja v igri, da na domačem igrišču prikažemo odlično igro in premagamo nasprotnika. Možnosti imamo in to je po tem dvoboju najbolj pomembno.

Pred povratnim obračunom pa Mariborčane čaka še tekma 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije, na kateri bodo vijoličasti gostili Krško.