Vijoličasti že zdaj zaslužili za proračun celotne PLTS!

NK Maribor

NK Maribor je že pred "startom" skupinskega dela Lige prvakov z nagradami zaslužil več denarja, kot ga je skupno z osvojenimi točkami in medijskim deležem v sezoni 2014/15.

Ne, niste sanjali: Maribor se je resnično uvrstil v najmočnejše klubsko nogometno tekmovanje na svetu! In to slovenskemu državnemu prvaku jasno prinaša tudi pomembna denarna sredstva.

Uvrstitev v Ligo prvakov za nogometne palčke predstavlja skok v bazen denarja, ki ga v teh prostorih redko vidimo. Naši državni prvaki so si z včerajšnjo zmago zagotovili slabih 15 milijonov evrov (še preden sploh zaigrajo v Ligi prvakov), kolikor je v bistvu proračun vseh ostalih klubov Prve Lige Telekom Slovenije.

Mariborčani so z zmago v zadnjem krogu kvalifikacij za skupinski del elitnega evropskega tekmovanja prejeli 2 milijona evrov denarne nagrade, za uvrstitev v skupinski del tekmovanja pa bodo slovenski državni prvaki zaslužili še dodatnih 12.7 milijona evrov. To pomeni, da bo v mariborsko blagajno kapnilo več, kot je skupaj klub zaslužil v sezoni 2014/15, ko je nazadnje zaigral v tem tekmovanju. V omenjeni sezoni je Maribor zaslužil 13.775.000 evrov.

Zaradi vseh spremljajočih sredstev, kot na primer prodaja vstopnic in komercialnih prihodkov, ki jih bo klub ustvaril z nastopanjem v Ligi prvakov, se Mariboru obeta več kot 17 milijonov evrov zaslužka!