Ronaldo najboljši v pretekli evropski sezoni

Liga prvakov 24. Avg 201719:56 > 20:02
Getty Image/Manuel Queimadelos Alonso

Portugalec Cristiano Ronaldo je v Monte Carlu med žrebanjem ekip za skupinski del lige prvakov prejel nagrado za najboljšega igralca leta v Evropi, najboljša igralka pa je Nizozemka Lieke Martens.

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Podelili so tudi nagrade najboljšim za nastope v ligi prvakov v minuli sezoni 2016/17, razen za najboljšega vratarja pa so ostale prejeli igralci Reala iz Madrida, ki so v finalu prejšnje sezone premagali Juventus.

Cristiano Ronaldo, s portugalsko je tudi aktualni evropski prvak, je bil najboljši napadalec, najboljši igralec sredine igrišča je bil Hrvat Luka Modrić, Španec Sergio Ramos najboljši obrambni igralec, nagrado za najboljšega vratarja pa je dobil član Juventusa 39-letni Gianluigi Buffon, kapetan italijanske reprezentance.

“Ko gre za reprezentanco, ta me vedno motivira za trdo delo in to me vodi naprej. Sem blagoslovljen, hvala tudi navijačem Reala iz Madrida, vsem, ki so mi pomagali, da sem dobil to priznanje. Zelo sem srečen,” je na odru povedal Ronaldo, ki je nagrado prejel tretjič in s tem za eno prehitel tekmeca iz Barcelone Lionela Messija.

“To je izjemno, velika čast zame, zelo sem ponosna, vendar nagrade ne bi dobila brez soigralk. Zelo sem ponosna in ta čas brez besed,” pa se je zahvalila Martensova.