Dvojna merila za kraljevi klub?

Liga prvakov 27. Apr 201814:43 > 14:51
Getty Images

Če bi Bjorn Küipers sodil po kriteriju Mika Oliverja, bi lahko na prvi polfinalni tekmi lige prvakov dosodil dve enajstmetrovki za Bayern. A Küipers ni Oliver, Bayern pa ni Real. Najboljše, da ocenite sami.

Real je z zmago z 2:1 v Münchnu naredil velik korak proti uvrstitvi v finale lige prvakov. Bayern je zapravil veliko število lepih priložnosti in tudi sam “pomagal” galaktikom do zmage in lepe prednosti. A na tem mestu se bomo posvetili dvema situacijam iz tekme v Münchnu, ki sta zelo podobni tisti iz Madrida in povratne četrtfinalne tekme Reala proti Juventusu, ko je bila dosojena sporna najstrožja kazen nad Lucasom Vazquezom. Če bi Bjorn Küipers sodil po kriteriju Mika Oliverja, bi bil rezultat na Bavarskem verjetno drugačen.

V obeh omenjenih situacijah v glavnih vlogah nastopata Dani Carvajal in Robert Lewandowski. V prvi je imel Poljak kontrolo nad žogo, bil na poti v kazenski prostor, Carvajal pa je prihajal za njegovim hrbtom in ga potiskal z obema rokama. Lewandowski je padel, vendar brez enajstmetrovke.

https://youtube.com/watch?v=MnhR7N9NTNQ

Tudi v drugi situaciji je napadalec Bayerna v boljšem položaju od branilca Reala in čaka na podajo iz kota. Žoga leti proti njemu, Poljak skače, Carvajal pa vleče in zrupši. Na prvi pogled še bolj čista situacija, a enak scenarij.

https://youtube.com/watch?v=XuufYHeuDMM

Real je pred letom dni izločil Bayern, ki je bil katastrofalno oškodovan na račun slabega sojenja Viktorja Kassaija, letos se je v četrtfinalu s kontroverzno enajstmetrovko izvlekel proti Juventusu, a če je bil tisto dovolj za najstrožjo kazen, kaj potem pravite za spodnji dve situaciji?

https://twitter.com/madrid__odio/status/989471928116301827