Navijači Reala množično odpovedujejo odhod na finale LP

Liga prvakov 20. Maj 201816:08 > 16:10
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Več kot 2000 zvestih navijačev Real Madrida se je odpovedalo pravicam do udeležbe v žrebanju za vstopnice in odhod na finale Lige prvakov, na katerem bo sodeloval tudi njihov najljubši klub.

Glavni razlog vseh pristašev, ki so se odpovedali odhodu na vzhod, so povezani z logistiko, saj je pot do Kijeva draga in dolga. V loterijskem žrebanju lahko sodelujejo vsi imetniki sezonskih vstopnic na Santiago Bernabeu (24.268), Real pa je za svoje navijače s strani UEFA prejel 12.802 vstopnici. Ta številka se je zdaj zmanjšala že za 2200 navijačev.

Zanesenjaki, ki pesti stisakjo za Real, bi morali sesti na letalo in prepotovati skoraj 2900 kilometrov, že samo za pot pa bi porabili okoli 1000 evrov. Če se jim ne leti, potem bodo pač morali na 34-urno vožnjo z avtom prek Francije, Nemčije in Poljske, pa vse do daljne Ukrajine.

Pri navijačih Liverpoola je situacija drugačna – agencija Thomas Cook Sport, ki organizira odhode na športne prireditve, je dobila ogromno prošenj za uvedbo čarterskih letov do Kijeva. Ti poleti bodo seveda pregrešno dragi, a saj poznate angleške navijače…za svoj klub do groba.