Guardiola: Mislim, da smo odigrali pogumno

Liga prvakov 20. Okt 20165:15 > 5:20
Shaun Botterill, Getty Images Sport

Manchester City je na včerajšnjem derbiju 3. kroga Lige prvakov izgubil proti Barceloni. Katalonci so zmagali s 4:0, Pep Guardiola pa je po tekmi stopil v bran svoji ekipi in zagovarjal tudi Claudia Brava, ki je bil izključen zaradi nerodnega posredovanja z roko izven kazenskega prostora.

“Tekmo bi lahko odigrali na dva načina. Lahko bi se povlekli na svojo polovico in na ta način poskušali priti do točke, a to ni moj stil. Moje ekipe tako ne igrajo,” je po tekmi povedal Pep Guardiola.

“Več kot imajo igralci Barcelone žogo v svoji posesti, več težav ti lahko povzročijo. Z njimi je težko igrati tudi, ko imaš na igrišču vseh 11 igralcev, zato si lahko mislite kako težko je bilo nam z 10. Po izključitvi je bilo vsega konec. V tej sezoni smo svojim nasprotnikom že velikokrat pomagali sami. Vse se je začelo proti Celticu, avtogol proti Tottenhamu in zgrešeni enajstmetrovki proti Evertonu. Tudi danes smo imeli veliko priložnosti, velikokrat smo prodrli v njihov kazenski prostor, a nismo bili uspešni. Napadalci Barcelone to hitro kaznujejo,” je še dodal Pep.

Alex Caparros, Getty Images Sport

Claudio Bravo, ki mu trener sinjemodrih še vedno zaupa, od prihoda v Manchester ne blesti. Zato so vse glasnejši kritiki, ki se sprašujejo, če je Guardiola ravnal pravilno, ko se je odrekel Joeu Hartu.

“Claudio se zaveda kaj je naredil. Je zelo izkušen in je eden izmed najboljših golmanov na svetu v zadnjih 10 letih. V slačilnici se je vsem opravičil za napako,” je povedal trener Manchester Cityja in zaključil:

“Nismo bili toliko slabši, kot kaže rezultat. Skupaj smo malo časa in prepričan sem, da bomo v prihodnosti le še boljši. Mislim, da smo odigrali pogumno.”