Crvena zvezda in Dinamo v Ligi prvakov!!

Liga prvakov 27. Avg 201919:43 > 22:57
Foto: Katarina Kostić

Crvena zvezda se je danes pred domačimi gledalci preko švicarske ekipe Young Boys še drugič zapored uvrstila v Ligo prvakov. PRav tako bo letos med evropsko elito igral Dinamo iz Zagreba, ki je bil boljši od Rosenborga.

Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Crvena zvezda je pred nabito polno Marakano uspela izločiti Young Boyse, pa čeprav sta se obe tekmi končali brez zmagovalca. Prva tekma v Švici se je končala z 2:2. Danes pa so rdeče-beli doma remizirali z 1:1 in se s tem še drugič zapored veselili uvrstitve v elitno Ligo prvakov.

Zelo dinamično tekmo je spremljalo glasno navijanje s tribun domačih navijačev. V prvem polčasu zadetkov ni bilo, so pa zato tribune eksplodirale v 59. minuti, ko je Aleksa Vukanovič zadel za vodstvo po podaji Milana Rodiča. Švicarji so se znašli v hudih težavah, delovali pa so dokaj brez idejno. V 82. minuti pa je prišlo darilo s strani domačih, saj je El Fardou Ben povsem brez potrebe z glavo spremenil smer žogi in pretental svojega vratarja za 1:1. V nadaljevanju je trpela domača obramba, a zdržala vse do konca za Ligo prvakov.

Med evropsko klubsko elito se je uvrstil tudi Dinamo iz Zagreba, ki si je lepo prednost priigral že na prvi tekmi, ko je z 2:0 ugnal Rosenborg. Danes na gostovanju so bili nekaj časa sicer pod pritiskom, potem pa je v 71. minuti Ligo prvakov priskrbel Amer Gojak, ki je dosegel pravi evrogol.

Z remijem 1:1 se je danes v Ligo prvakov uvrstil tudi Olympiakos, ki je s skupnim rezultatom 5:1 ugnal Krasnodar.