Vukanović: Čuval bom ta dres do konca življenja

Liga prvakov 28. Avg 20191:15 > 1:16
Getty Images/Srdjan Stevanovic

Nogometaš Crvene zvezde Aleksa Vukanović je po veličastni uvrstitvi v Ligo prvakov dejal, da so navijači izrazito pomagali ekipi, da si je še drugo leto zapored zagotovila nastop v elitnem klubskem tekmovanju.

Povratna tekma playoffa kvalifikacij za vstop v Ligo prvakov med Crveno zvezdo in Young Boysi iz Berna se je zaključila z rezultatom 1:1. Tudi prva tekma v Švici se je končala brez zmagovalca z 2:2, srbski prvaki pa so napredovali zaradi doseženega gola več v gosteh. 

Prvi gol v Beogradu je na povratni tekmi dosegel Aleksa Vukanović, ki je bil, tako kot njegovi soigralci, po tekmi v pravi ekstazi.

Povezano

“Ne vem, kaj se mi je podilo po glavi v trenutku, ko sem zadel. Teči sem začel proti našim navijačem in potem so me dosegli soigralci. To je zagotovo eden najlepših trenitkov mojega življenja. Tekmo je odločila naša sloga na zelenici in fenomenalni navijači. Bili so nas 12. igralec in to nam je dalo še več moči. Zdaj smo v Ligi prvakov in to je najbolj pomembno. Igrali smo izenačeno, dosegel sem edini zadetek in tega nikoli ne bm pozabil. Svoj dres bom čuval do konca življenja,” je dejal Vukanović po koncu tekme. 

“Moštvo Young Boys je izjemno kvalitetno, to smo videli v obeh tekmah. Pričakoval sem težak obračun in grizenje nohtov do konca. Mi smo opravili svoje delo. Trenirali smo, delali in analizirali njihovo igro vsak dan. Zdaj smo v Ligi prvakov.”

Žreb za skupinski del najmočnejšega evropskega tekmovanja je v četrtek ob 18. uri.