Kaos v Parizu: Navijači PSG napadli Angleže (VIDEO)

Evropa 28. Nov 202311:00 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Najbolj goreči navijači PSG so pred torkovo tekme lige prvakov napadali privržence Newcastla. Kje je bila policija, kje so bili varnostniki?

24 ur pred spektaklom na Parku Princev so navijači pariškega velikana po prestolnici prežali na navijače Newcastla. Na družbenem omrežju X je zaokrožilo več napadov, napeto ozračje pa so potrdili tudi angleški navijači, ki so zavetje pred napadalci iskali v notranjosti pariških barov. “Nocoj bodite v previdni v Parizu. Bodite skupaj in pazite na drug drugega,” je vse, ki so potovali na vroče gostovanje, pozvala navijaška skupina srak.

Čeprav je bila tekma pri Uefi označena kot obračun visokega rizika, je bilo za varnost na ulicah Pariza po mnenju mnogi preslabo poskrbljeno. Dogajanju na ulicah se je čudil tudi francoski novinar Julien Laurens. “Vse skupaj je zelo žalostno. Tekma spada v kolono visokega rizika, zato bi moralo biti za varnost veliko bolje poskrbljeno. Na ulicah bi moralo biti veliko več policije in varnostnikov,” je za TalkSPORT povedal francoski novinar.

“Po posnetkih, ki so zaokrožili po družbenih omrežjih, je jasno, da so pariški huligani ciljali na skupino navijačev gostujoče ekipe, ki so prepevali in se veselili. Provokacij ni bilo. Upajmo, da bo burni noči na dan tekme za varnost bolje poskrbljeno in da težav za angleške navijače ne bo več,” je še povedal.

Navijači Newcastla so imeli veliko težav že na gostovanju v Milanu, enega Angleža so privrženci AC Milana tudi zabodli.

V skupini F je po štirih krogih še vse odprto. Na prvem mestu je Borussia s sedmimi točkami, Newcastle pa je s štirimi na zadnjem, četrtem. Da bi Angleži ostali v boju za izločilne boje, danes potrebujejo zmago v Parizu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!