Huda poškodba slovenskega skakalca, njegove sezone je konec

Smučarski skoki 28. Nov 202310:30 > 10:34 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Čeprav se je sezona smučarjev skakalcev šele začela, je za Patrika Viteza že končana. Član slovenske B reprezentance si je na treningu strgal kolenske vezi.

Začetek nov zime smučarjev skakalcev je na severu Evrope, v finski Ruki, narisal nasmeške na obraz avstrijskih in nemških ljubiteljev tega športa. Stefan Kraft je bil na obeh uvodnih preizkušnjah občutno premočan za konkurenco, tudi za slovenske orle, ki so prvo postajo nove sezone zapustili s tremi uvrstitvami med deseterico. Najlepše je presenetil Peter Prevc.

A ekipa slovenske skakalne reprezentance se pod vodstvom Roberta Hrgote v pripravah na nadaljevanje sezone ni vrnila v Slovenijo, ampak se v Skandinaviji pripravlja na prihajajoče tekme, ki jih ta konec tedna gosti norveški Lillehammer. Teden dni kasneje bodo na istem prizorišču novo sezono začeli tudi skakalci kontinentalnega pokala, v katerem nastopajo člani slovenske B ekipe.

Del nje je tudi Patrik Vitez, ki pa je v pripravah na novo sezono utrpel hudo poškodbo kolena in za člana skakalnega kluba iz Velenja je letošnja sezona že končana. “Torej … To je to zame v tej sezoni. Na skakalnici sem si strgal kolenske vezi. Čakam na operacijo in upam na hitro okrevanje. Se vidimo v naslednji sezoni,” je na svojem Instagram profilu zapisal 25-letnik.

View this post on Instagram

A post shared by Patrik Vitez (@patrik_vitez)

Stal je tudi na stopničkah med elito

Največji uspeh kariere je sicer Vitez doslej dosegel v poletju 2022, ko je bil v romunskem Rasnovu s slovensko reprezentanco drugi na tekmi mešanih ekip. Skupaj z njim so se uspeha veselili Peter Prevc, Urša Bogataj in Nika Prevc. Med skakalno elito smo ga nazadnje videli to pomlad, ko je marca letos izpadel v kvalifikacijah za tekmo poletov v Planici. Smučarski skakalec je bil tudi njegov brat Robert Vitez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!