“Ne maram sprememb. Sem tradicionalistka”

Evropa 12. Mar 202418:00 0 komentarjev
Kate Abdo
Kate Abdo. Foto: Profimedia

Kate Abdo, voditeljica na ameriškem kanalu CBS Sports, je priznala, da ni navdušena nad novim formatov lige prvakov.

Od prihodnje sezone bo liga prvakov potekala v novem formatu.

Enotna skupina s 36 ekipami bo nadomestila format osmih skupin s štirimi ekipami, vsaka stran pa bo v novem skupinskem delu odigrala osem tekem. Štiri doma in štiri v gosteh.

Po skupinskem delu se bo najboljših osem ekip neposredno uvrstilo v osmino finala, klubi, ki se bodo uvrstili med 9. in 24. mestom, pa se bodo pomerili za preostalih osem mest.

Izločilni boji bodo nato potekali v enakem formatu kot do sedaj.

Voditeljca CBS Sports Kate Abdo je v pogovoru za The Athletic spregovorila o novem formatu: “Ne maram sprememb. Sem tradicionalistka. Spreminjanje formata, ki sem ga vajena, me ne navdušuje. Nimam enakega ozadja v smislu, da sem bil igralka. Sebično gledano imam rad svoj zimski odmor. Rad imam šest tednov dopusta. Nogometna sezona je dolga.”

“Nisem navdušena nad tem, vendar vem, da vsakič, ko spremenijo format, ga na začetku vedno sovražiš, potem pa nenadoma prideš do točke, ko se ne moreš več spomniti, kako je bilo včasih. Tako bo to postalo normalno. Toda če bi lahko izbirala, sama tega ne bi spreminjala.”

Thierry Henry
Foto: Profimedia

Podobno mnenje deli tudi nekdanji napadalec Arsenala in Francije Thierry Henry. “Dobili boste več tekem, zabave, vsebine. Za televizijo, navijače, majhne ekipe, izpostavljenost, vsebino je to odlično. Toda kot igralec in ne kot komentator razmišljam o poškodbah in integriteti igralcev,” je dejal 46-letni Francoz.

“Kot navijač si osebno želim, da bi bila začetna enajsterica Manchester Cityja ob koncu sezone sveža in bi se lahko pomerila z najboljšo začetno enajsterico Reala Madrida, Arsenala ali kogarkoli drugega. Ne želim, da bi morali počivati, ker bi imeli preveč tekem,” je še dodal Henry.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!