Perez po vrhunski noči že pozabil na Mbappeja

Liga prvakov 29. Maj 202210:37
Florentino Perez je bil po novi zmagi Reala v LP upravičeno dobre volje. Foto: Guliverimage

Predsednik madridskega Reala je bil ob vnovičnem, že 14. slavju v Ligi prvakov več kot navdušen. Zmago je označil kot zasluženo in jo posvetil navijačem belega baleta, obregnil pa se je tudi ob potezo francoskega čudežnega dečka Kyliana Mbappeja, ki je bil blizu prestopa v Madrid, a se tik pred zdajci odločil, da ostane pri Paris Saint-Germainu.

Okrog 75-letnega podjetnika, ki najuspešnejši evropski klub v svojem drugem mandatu vodi že vse od leta 2009, se vselej dviguje prah. V zadnjem letu je zaradi želje po ustanovitvi nogometne superlige na bojni nogi s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom. A sinoči se po 14. zvezdici svojega kluba, s čimer je Real daleč pred vsemi klubi v Evropi, Florenitno Perez ni dal motiti ob slavju.

“Real Madrid je način življenja. Ima svoje vrednote, včasih je za ostale neprijeten. V naših vrstah imamo zelo dobre igralce, ki imajo vse zasluge za to zmago. Navdušen sem, tako kot navijači. Trdo smo delali in se borili skozi celotno sezono, da smo tu. Zasluženo smo slavili že v La ligi, zdaj nam je uspelo še v Ligi prvakov. Še enkrat: zasluge imajo igralci, trenerji in navijači,” je dejal medijem po pariškem finalu.

Nekaj več besed je Perez namenil obema junakoma zmage nad Liverpoolom, vratarju Thibautu Courtoisu in trenerju Carlu Ancelottiju. “Courtois ima za seboj neverjetno sezono. Je pravi ’madridista’ in zame je najboljši vratar na svetu. Zato sem ga tudi pripeljal v Madrid. Carlo pa je odličen vodja in ima super znanje o psihologiji igralcev, Real Madridu in nasploh nogometu. Prav ima, ko reče, da je največja razlika med Realom in ostalimi klubi ta, da so igralci pri nas poleg profesionalcev še veliki privrženci našega kluba – ’madridistas’.”

Za konec pa se je glavni mož dotaknil tudi teme, ki je pred finalom LP požela največ pozornosti v povezavi z madridskim Realom. Francoski nogometaš Kylian Mbappe se je namreč odločil, da se ne bo preselil v Madrid (prestop je bil že tik pred izvedbo) in ob neverjetni ponudbi Paris Saint-Germaina ostal v Franciji. “Nadaljevali bomo z delom, da imamo v naših vrstah najboljše igralce. A Mbappe je že pozabljen, to ni nobena težava. Za nami je neverjetna sezona, zato on ni tema pogovora. V tem trenutku za nas ne obstaja, obstaja le slavje Real Madrida in njegovih igralcev, prvakov Evrope,” je zaključil Perez.

Komentari

Vaš komentar