Vojno stanje v Neaplju: Zagorel tudi policijski avtomobil

Evropa 16. Mar 20239:34
Foto: Profimedia

Nasilje nogometnih navijačev se je v Neaplju nadaljevalo tudi po sredini tekmi lige prvakov med Napolijem in Eintrachtom iz Frankfurta, na katero so imeli nemški navijači prepoved ogleda, saj jim oblasti niso mogle zagotoviti varnosti. Kot je sporočila italijanska tiskovna agencija ANSA, so se ultrasi Napolija spopadli s policijo tudi po tekmi, ko so skušali priti do hotela gostujočih navijačev.

Pred tekmo lige prvakov med Napolijem in Eintrachtom je bilo glavno vprašanje gostujočih navijačev, ki so jim italijanske oblasti zaradi vprašanja varnosti prepovedale vstop na stadion. Kljub temu, da nemški navijači nismo mogli do vstopnic, so vseeno prišli v središče Neapelja, kjer je bilo že pred tekmo obsedno stanje.

Že popoldne so se navijači Frankfurta in Neaplja zapletli v silovite spopade s policijo, navijači obeh strani so napadli policiste z mizami, s stoli in pirotehničnimi sredstvi ter zažgali najmanj en policijski avto.

Navijaško nasilje se je nadaljevalo tudi po tekmi, ko so domači navijači skušali priti do hotela navijačev Frankfurta. Ti so se želeli vkrcati na mestni avtobus, poroča ANSA. Policija je našla tudi tri steklenice piva, predelane v molotovke, poroča ANSA.

Foto: Profimedia

Župan Neaplja ostro obsodil razgrajanje

“Prizori uničenja našega zgodovinskega mestnega jedra so nesprejemljivi,” je dejal neapeljski župan Gaetano Manfredi: “Najostreje obsojamo ta dejanja odgovornih zanje, ne glede na to, s katere strani izvirajo.”

Hudi izgredi minili brez hujših poškodb

Po navedbah italijanske agencije je bilo za vzdrževanje reda in miru okoli tekme napotenih 800 varnostnih sil, ki so preprečile neposreden stik razjarjenih huliganov. Lokalna policija je sporočila, da je odvzela prostost trem nemškim in pet italijanskim navijačem. Po navedbah Alessandra Giuliana, odgovornega za javno varnost v Neaplju, je bilo v nasilju v sredo zvečer ranjenih šest policistov.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Komentari

Vaš komentar