Pred odhodom v Luksemburg zaželel Svetlinu srečo v Celju

Evropa 13. Jul 202117:00 > 17:09 0 komentarjev
Dejan Djuranović
Dejan Djuranović

Nogometaše Domžal v četrtek ob 20. uri čaka povratna tekma uvodnega kroga konferenčne lige proti Swift Hesperangu. Slovenski prvoligaš bo na gostovanju v Luksemburgu branil minimalno prednost, ki si jo je pred slabim tednom dni priigral v domačem Športnem parku.

Domžalčani so na prvi tekmi s premiernim zadetkom branilca Andraža Žinića prišli do pomembne prednosti, a se pred odhodom v Luksemburg zavedajo, da napredovanja še zdaleč nimajo zagotovljenega. Swift Hesperange se je v Športnem parku predstavil kot dobro organizirana zasedba z disciplinirano obrambo, s hitrimi nogometaši v konici pa je bila izredno nevarna tudi v napadu. Gosti so Slovenijo tako upravičeno zapustili razočarani, saj bi z nekaj sreče lahko iztržili bistveno več.

“Na prvi tekmi smo bili v taktični disciplini nepravi,” je na novinarski konferenci pred tekmo uvodoma poudaril trener Domžal Dejan Djuranović.

Na sredini zapreti poti do napadalcev

Luksemburžani so pred prvim obračunom predstavljali precejšnjo uganko za trenerski štab Domžal. Klub je pred novo sezono močno prevetril igralski kader, v Francozu Vincentu Hognonu pa so dobili tudi taktično dobro podkovanega stratega.

nogometna tekma Domžale
Andraž Žinić je odločil tekmo v Domžalah.

“Sedaj vemo, da s podajami iz obrambe iščejo v konici napada Saneja in Stulza pa tudi njihova krila. Potrebno bo predvsem skozi sredino zapreti te poti. Tudi če pridejo v našo tretjino, bo pomembno, da jim ne bomo dovolili do priložnosti. Že na prvi tekmi smo jim po taktičnih napakah podarili priložnosti, iz katerih so dvakrat zadeli tudi okvir vrat. Pomembno bo, da bo tega čim manj. Če bo tako, bomo uspešni tudi rezultatsko,” je prepričan trener rumenih.

Nogomet je najlepše igrati v dežju

Slovenski predstavnik se bo na pot z letalom odpravil jutri, medtem ko je danes prejel informacijo, da tekme ne bo igral na stadionu  Alphonsa Theisa, temveč na nacionalnem luksemburškem stadionu. To na moštvo ne bi smelo imeti posebnega vpliva kot tudi ne vreme, ki bo precej prijaznejše kot minuli teden, ko so se igralci pritoževali nad poletno soparo.

Med potniki v Luksemburg tudi Klemenčič

Čeprav je tekmo prvega kroga konferenčne lige zaradi bolečin predčasno zaključil Tilen Klemenčič, bo po besedah Dejana Djuranovića 25-letni branilec med potniki v Luksemburg. “Tilen ima težave z zadnjo stegensko mišica, a bolj kot na poškodbo kaže na to, da je šlo le za močnejši krč. Bolečina mu počasi popušča in njegovo zdravstveno stanje je iz dneva v dan boljše. Danes in jutri bo z nami tudi opravil trening, a verjetno se bomo šele pred tekmo odločili, ali je sposoben nastopiti in ali bo uvrščen v ekipo. Če ne bo, bomo poiskali druge rešitve,” je dejal Djuranović.

“V Domžalah je bilo peklensko vroče, v Luksemburgu pa naj bi bilo okoli 20 stopinj Celzija in morda celo dež. Zagotovo bo tam bolje, tudi če bo mokro. Nogomet je najlepše igrati v dežju,” je prepričan v minuli sezoni prvi strelec Domžal Dario Kolobarić.

“Celo sezono smo garali, da smo si izborili evropske nastope. Obračun v Domžalah smo si pogledali in ga analizirali. Dobro smo videli, kje smo storili napake in kaj lahko popravimo. Komaj čakamo, da se odpravimo v Luksemburg,” navdušenja ne skriva 21-letnik, za katerega se že dalj časa govori, da je na izhodnih vratih kluba ob Kamniški Bistrici.

“Vem, da se veliko piše, a se s tem ne obremenjujem. Razmišljam le o Domžalah, moja osredotočenost pa je usmerjena izključno na povratno evropsko tekmo,” je še zatrdil Kolobarić.

Pogovori glede prestopa Svetlina že zaključeni

Manj neznank, oziroma teh sploh ni več, je okoli odhoda Tamarja Svetlina. Djuranović je danes tudi uradno potrdil, da 19-letnika ne bo v kadru za četrtkovo tekmo in je na poti v Celje.

Tamar Svetlin
Tamar Svetlin (z žogo)

“Svetlin ne potuje z nami, saj je njegov prestop v Celje v zaključni fazi. Mislim, da ima danes ali jutri še zdravniški pregled, medtem ko so pogovori bolj ali manj že končani. Želim mu vso srečo v nadaljnji karieri,” je dejal domžalski strateg in pristavil, da se bo z njegovo prodajo izboljšalo tudi finančno stanje v klubu.

Ali bodo za mladega slovenskega reprezentanta iskali zamenjavo, ni izdal, a dodal, da bo veliko odvisnega tudi od njihovega uspeha v Evropi in ponudb za ostale igralce.