Rožman po izpadu iz Evrope: Čaka nas eno leto garanja

Evropa 29. Jul 202123:41 > 30. Jul 2021 0:38 0 komentarjev
Trener Maribora Simon Rožman Foto: Uroš Skaza.

"Velika zahvala navijačem za spodbudo in pozitivnost, ki so jo pokazali. Če bo tako tudi v nadaljevanju, nam bo vsem skupaj veliko lažje," se je po porazu z 0:1 in izpadu iz Evrope - švedski Hammarby je bil v dveh tekmah drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo boljši s skupnim izidom 4:1 - navijačem Maribora zahvalil trener Simon Rožman. Kaj je na novinarski konferenci po koncu tekme v Ljudskem vrtu še povedal?

O tekmi:

“Definitivno nam je žal, saj danes ni zmagal boljši nasprotnik. Hammarbyju čestitam za zasluženo napredovanje, upoštevajoč obe tekmi, danes pa smo bili boljši mi. Žal mi je predvsem zaradi fantov, saj so odigrali solidno tekmo. Imeli smo 23 strelov, nasprotnik pa samo štiri. Škoda, da nismo zmagali. To bi nam dalo dodaten zagon. Žal mi je tudi zaradi gledalcev. Hvala za super vzdušje in pozitivnost. Škoda, da se navijačem nismo oddolžili z zmago. Mogoče je bil nasprotnik enostavno preveč kakovosten za to fazo tekmovanja. Pred nami je leto trdega garanja.”

O tem, da si Maribor ni ustvarjal stoodstotnih priložnosti:

“S tem se ne bi strinjal. Imeli smo kar nekaj strelov, dvakrat so nasprotniki svoj gol reševali na črti. Hammarby je močno zgostil formacijo. V drugem polčasu se je branil z desetimi pred svojim kazenskim prostorom. Potem smo skušali z igro skozi in s predložki. Ko je vse zaprto, poskušaš s streli od daleč. Morda začetek ni bil tak, kot smo si želeli. Premalo je bilo direktnosti, agresije. Potem smo prejeli nesrečen gol, ki nas je potolkel. Nimam kaj zameriti fantom. Borili so se.”

O seriji napak pri zadetku Švedov:

“Zelo nas je potolklo, da smo se hitro znašli v zaostanku. Pri tej akciji smo videli kakovost nasprotnika. Mi v tem trenutku česa takega nismo sposobni, ampak se nismo predali. Pokazali smo, kar trenutno lahko prikažemo. Žal mi je predvsem, da nismo bili nagrajeni in je izpadlo tako, kot je. Danes smo bili boljši.”

Navijači so nogometaše Maribora po koncu tekme nagradili z aplavzom. FOTO: Uroš Skaza.

O tem, kaj se mora spremeniti v naslednjem letu:

“Definitivno verjamem v mojo ekipo. Absolutno. Manjkajo nam predvsem izkušnje. Imamo veliko mladih. Kot ekipa še nismo prišli do ničesar. Čaka nas ogromno odrekanja, garaško delo vsak dan. Moramo priti do avtomatizmov. Morali bomo narediti vse, da bomo sposobni imeti tranzicijo, tudi na širšem prostoru. Če pogledamo, potrebuješ tudi nekaj sreče pri žrebu. Letos je nismo imeli. Je pa, ponavljam še enkrat, pred nami ogromno dela. To smo vedeli od prvega dne.”

O primerjavi tekme z Muro (v zadnjem krogu prejšnje sezone) in Hammarbyju:

“Zelo težko primerjam. To je druga ekipa, odšlo je deset igralcev. Ne samo, da odgovore dobim jaz, ampak tudi igralci. S takšnimi tekmami dobiš potrditev. Tudi zato mi je žal, da nismo zmagali. To je za nas dobra šola. Zdaj vidimo, kakšna je evropska smer. Brez ‘duela’, zadnje podaje in agresije ne gre. To so tri stvari, ki jih moramo imeti.”

O tem, da Maribor potrebuje napadalca:

“Sami veste, da o tem ne bom govoril. Jaz se ukvarjam samo z nogometaši, ki jih imam. V tem trenutku so zame najboljši. To ni vprašanje zame.”

O strahu pred odhodi:

“Na to smo vedno pripravljeni, to je stvar športnega menedžmenta. Kot sem rekel, kot trener gledam samo na nogometaše, ki so tukaj. Če bo prišlo do prodaj, bo tako zaradi kakovosti in tega, kar smo pokazali. Za vsakega fanta bom vesel. Verjamem pa, da se bomo v tem primeru znali odzvati.”

O pozitivnem odzivu navijačev po koncu tekme:

“Velika zahvala, iskreno. Izjemno vzdušje. Veseli me, da so navijači sprejeli, kar počnemo. Vsaka zgodba se mora nekje začeti. Če nam bodo še naprej tako stali ob strani, nam bodo dali dodatno energijo, zagon. Da bomo lažje rastli čez leto, tako v igri kot pri rezultatih.”

Velike pohvale trenerja Švedov na račun Rožmana

“Maribor je bil nevsakdanje dober nasprotnik za to fazo tekmovanja. Pričakoval bi koga lažjega. Bili smo konkretnejši v seštevku obeh tekem. Na prvi tekmi smo imeli še nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili, tokrat pa smo jih,” je po tekmi povedal trener Hammarbyja Miloš Milojević in v nadaljevanju namenil nekaj pohval Mariboru, predvsem njegovemu trenerju.

“Maribor je zelo resen klub. Spremljal sem ga, ko je igral v Ligi prvakov. Ponosen sem, da mi ga je uspelo dvakrat premagati. Simon Rožman je odličen trener, eden najboljših na teh prostorih. To mislim resno. Vidi se, da ima ekipa že njegov podpis. Se pa vidi tudi to, da potrebuje čas. Upam, da ga bo dobil. Ekipa je mlada. Mariboru želim čim več uspeha v nadaljevanju sezone,” je še povedal Srb na klopi švedskega prvoligaša iz Stockholma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!