Savo Milošević obljublja hitrejšo Olimpijo

Evropa 22. Jul 20218:32 0 komentarjev
Savo Milošević
Trener NK Olimpija Savo Milošević

Z obračunom drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v sezono kot zadnji slovenski prvoligaš naposled vstopa tudi Olimpija, ki se bo danes ob 18. uri pomerila z malteško Birkirkaro. Tekmo si boste lahko ogledali tudi na SK1.

Ljubljančani so bili v prvem krogu novoustanovljenega evropskega tekmovanja prosti, zaradi preložene tekme proti Domžalam pa prvenstvo pričenjajo šele v nedeljo, ko se bodo pomerili z Radomljami.

Aktualne slovenske pokalne prvake so v zadnjih tednih okrepili Sava Petrov, Tomislav Tomić, Mustafa Nukić, Dino Špehar, Almedin Ziljkić, Aldair Djalo in Erik Gliha, nemara največjo spremembo pa predstavlja imenovanje novega trenerja Save Miloševića, ki je po junijskem prihodu v Ljubljano včeraj sploh prvič stopil pred slovenske novinarje.

Nasprotnik po meri Ljubljančanov

Ognjeni krst na klopi zmajev bo vpisal proti zasedbi Birkirkari. Malteška ekipa je v uvodnem krogu konferenčne lige izločila La Florito iz San Marina s skupnim izidom 2:1, v minuli sezoni pa v domače prvenstvo sklenila na četrtem mestu.

“Še vedno smo v fazi priprav in medsebojnega spoznavanja, a upam, da smo se doslej dovolj dobro spoznali, da smo pripravljeni na to, kar nas čaka. Nasprotnik je po naši meri, upoštevajoč, da sestava moštva še ni zaključena. Kot večina ekip, s katerimi smo se pomerili v pripravljalnem obdobju, se bomo pomerili proti moštvu, ki se pozna bolje. To ni nasprotnik, ki bi se ga morali ustrašiti, a ga moramo klub temu spoštovati. Tekmo moramo vzeti resno, saj v Evropi ni lahkih tekmecev. Če bomo naš pristop pravilen, ne bo težav, a nam še zdaleč ne bo lahko,“ je uvodoma dejal Savo Milošević.

Bližje igri, ki jo zahtevajo navijači

Sedeminštiridesetletnik, ki je pred prihodom v Ljubljano v sezoni 2019/2020 vodil beograjski Partizan, bo proti štirikratnemu prvaku Malte svoje igralce postavil v sistem 4-3-2-1, igra Olimpije pa naj bi bila pod njegovo trenersko paličico predvsem hitrejša kot doslej.

Nogometaši
Foto: Uroš Skaza

“Moja prva zamisel je, da pohitrimo našo igro, kolikor je to le mogoče. Pripeljali smo nekaj igralcev, ki so hitri in eksplozivni in potrudili se bomo, da jih pripeljemo še nekaj. To je ena od naših osnovnih zamisli, ki jo skušamo prenesti na igralce. Če želimo napredovati v Evropi in kot ekipa, moramo vse početi hitreje,“ je zatrdil Srb.

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik danes na igrišču pričakuje čvrstega nasprotnika, svojo ekipo pa v primerjavi z lansko vidi kot izkušenejšo. “Tudi kakovost in hitrost v napadu je na višji ravni, zato verjamem, da bomo bolj nevarni za nasprotnikov gol. Na oko se mi zdi, da bomo bližje igri, ki jo od nas zahtevajo navijači,“ je povedal vezist.

Trener obtožb ni želel komentirati

Novi trener Olimpije na tekmi ne bo mogel računati na Almedina Ziljkića, ki še nima pravice nastopa v Evropi, zaradi kršenja klubskega pravilnika pa so suspendirani tudi nekateri igralci. V medijih so se namreč v teh dneh pojavile obtožbe, da so imeli trije nogometaši Olimpije med pripravami na Bleduspolne odnose z mladoletnico, na kar so se včeraj v klubu odzvali z izjavo za javnost. “Olimpija tovrstna očitana dejanja strogo obsoja in ima do njih ničelno toleranco, v kolikor bi bila dokazana kot resnična,“ so med drugim zapisali na svoji spletni strani.

“Ne bi se ukvarjal s tem. Sem nogometni trener in to so stvari, s katerimi se morajo ukvarjati drugi ljudje,“ je zadevo na novinarski konferenci komentiral Milošević, ki bo danes v vrata namesto Žige Freliha postavil Nejca Vidmarja, medtem ko Radivoj Bosić in Mihailo Perović včeraj nista trenirala z ekipo.