Elšnik: “Stremim k temu, da postanem kompleten igralec”

Nogomet 19. Jul 202120:00 > 20:09
Na Sportklubu boste lahko pospremili oba obračuna med Olimpijo in Birkirkaro.

Timi Max Elšnik velja za enega najbolj priljubljenih nogometašev med navijači Olimpije. Borbeni vezist, ki si je lani prvič nadel kapetanski trak, se kljub svoji mladosti v vlogi vodje na igrišču počuti vse bolj domače in bo bržkone tudi letos nepogrešljiv član ljubljanske zasedbe.

Potem ko so slovenski prvoligaši že zakorakali v novo sezono, bo Olimpija to storila s četrtkovo tekmo proti malteški Birkirkari v drugem krogu konferenčne lige. Glede na na to, da so se Ljubljančanom samo v minulem tednu pridružili kar štirje novi nogometaši, je poznejši start morda celo dobrodošel, razmišlja kapetan zmajev Timi Max Elšnik.

“Menim, da je morda tako celo bolje, saj bomo za prvo evropsko tekmo bolj sveži. A po drugi strani bomo v prvenstvo krenili s tekmo zaostanka, kar pomeni, da jo bomo morali nadoknaditi sredi tedna. Vseeno je v trem trenutno najpomembnejša Evropa, saj se nastopi klubu tudi finančno izplačajo,“ pravi nogometaš Olimpije.

Neuspeh v predlanski sezoni še težji od letošnjega

Triindvajsetletnik se nadeja, da bo sezona uspešnejša od lanske, ko je bil naslov državnega prvaka malodane že v njihovih rokah, a so ga nato zapravili po seriji sedmih zaporednih tekem brez zmage.

“Verjamem, da smo igralci individualno predelali, kaj je šlo narobe. K sreči smo osvojili pokalni naslov, kar je dalo pozitivnejšo noto minuli sezoni. Z osebnega stališča vseeno menim, da je bil težji poraz na zadnji tekmi v predlanski sezoni, ki nas je stal naslova in smo ostali brez lovorike. A vsaka sezona je poglavje zase, zato letošnjo pričenjamo z visokimi pričakovanji,“ zatrjuje Elšnik, ki je v zeleno-belem dresu doslej vpisal 46 nastopov.

Timi Max Elšnik: “Če lahko izbiram, je občutek nedvomno boljši, ko zatreseš mrežo, a najbolj važno je, da ekipa doseže gol, zato sem vesel tudi vsake asistence.”

Samozavest črpa tudi iz uspešno opravljenih priprav, ki so bile zaradi vročinskih razmer sicer zelo zahtevne. A kot doda, je to dober znak, saj, „če ti je težko med pripravami, ti je lažje med sezono“. “To mi vliva upanje, da bo celotnemu moštvu zdaj lažje,“ pristavi.

Pod Miloševićem treningi na višji ravni

Ni presenečenje, da pri Olimpiji novo sezono pričenjajo tudi z novim trenerjem. To je v ljubljanskem klubu, odkar mu predseduje Milan Mandarić, postala že ustaljena praksa. Elšnik spremembo na trenerski klopi, na kateri sedaj sedi nekdanji zvezdnik srbskega nogometa Savo Milošević, pozdravlja.

“Vse je na zelo profesionalni ravni, kakovost treningov se je dvignila. Tudi novi igralci, ki jih je pripeljal trener, so zelo kakovostni. V ekipi je več konkurence, zaradi česar se posledično bolje trenira, saj si moraš mesto v začetni postavi izboriti,“ je prepričan vezist.

Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik je v minuli sezoni za Olimpijo na 31 tekmah dosegel tri gole in vpisal štiri asistence.

Sam je trenerskih menjav sicer že vajen. Ne le pri Olimpiji, kjer so se od njegovega prihoda zamenjali že štirje strategi, temveč tudi še iz časa igranja v Angliji, ko je nosil še majice Derby Countyja, Swindona, Mansfielda in Northamptona.

“Ne vem zakaj je tako, očitno sem rojen pod takšno zvezdo,“ v smehu pove Elšnik. “Seveda je bolje, da je neka stalnica in da se ljudje lahko navadijo na neko okolje in drug drugega. Na dolgi rok je tako veliko lažje delati. Verjamem, da je Savo pravi človek na prvem mestu in da bo klub to izkoristil kot tudi kvalitetne igralce v ekipi.“

 Z glavo stoodstotno pri Olimpiji

Ko beseda nanese na slovensko nogometno ligo, v boju za naslov prvaka poleg svojega kluba vidi širok nabor tekmecev. V prvi vrsti velikega rivala Maribor, ne nazadnje pa tudi aktualnega prvaka Muro in močno okrepljeno Celje.

“Mura je državni prvak in branilec naslova, zato bo zagotovo vključena v boj. Ali bo to troboj ali četveroboj, ne vem, a dejstvo je, da je liga vsako leto bolj izenačena in napeta. Odločali bodo zadnji krogi, zato bo za nas zelo pomemben dober start, ki bi nam omogočil lažje nadaljevanje,“ pripomni sogovornik, ki si je za osebni cilj v novi sezoni postavil napredovanje na vseh področjih nogometne igre.

“Želim biti tip igralca, ki lahko marsikaj stori tako na sredini igrišča kot v obrambi in napadu. Stremim k temu, da postanem kompleten igralec,“ je odločen Štajerec. Njegova velika želja ostaja vnovičen odhod v tujino, a glede morebitnih ponudb ostaja skrivnosten. “To so sanje vsakega igralca v slovenski ligi. Marsikaj se govori, vendar dokler ne bo nič konkretnega, sem z glavo stoodstotno pri Olimpiji in naslednji tekmi,“ še sklene Elšnik.

Komentari

Vaš komentar