Zadržati prednost iz Športnega parka

Evropa 15. Jul 20219:461 komentar
NK Domžale
(Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale)

Nogometni klub iz Domžal bo danes ob 20. uri v gosteh odigral povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij konferenčne lige. Slovenski predstavnik je prvi dvoboj proti luksemburškemu Swift Hesperangu dobil z 1:0.

Domžalska zasedba je v Luksemburg prispela že včeraj za čas kosila, v večernih urah pa nato opravila še trening. “Vzdušje je dobro. Delovna vnema in osredotočenost sta taka, kot morata biti. Na povratno tekmo odhajamo s ciljem, da zadržimo prednost, ki smo si jo priigrali doma in da se uvrstimo v naslednji krog,” je pred povratnim obračunom poudaril Dejan Djuranović.

Luksemburžani so se pred tednom dni v Športnem parku sicer predstavili za čvrstega in zelo neugodnega tekmeca, ki je za nameček predstavljal precejšnjo uganko, saj je v novo sezono vstopil z močno spremenjenim igralskim kadrom.

“Prva tekma je bila le prva tekma. Na njej se med sabo še nismo poznali in smo se bolj tipali. Na povratni tekmi ni potrebe, da bi bili nervozni, a hočemo iztržiti pozitiven rezultat. Prepričan sem, da bomo kot na vsaki tekmi dočakali svoje priložnosti, za katere verjamem, da jih bomo izkoristili,” je dejal domžalski strateg.

Minimalno zmago na prvi tekmi je Domžalam s prvencem v rumenem dresu zagotovil Andraž Žinič, medtem ko prave priložnosti pred nasprotnikovimi vrati ni dočakal v minuli sezoni prvi strelec rumenih Dario Kolobarić. Tokrat se nadeja, da bo drugače.

“Nasprotnik bi lahko igral bolj odprto kot na prvi tekmi. Če bo tako, mi bo to zelo ustrezalo, saj bom imel več prostora. A s tem se ne obremenjujem. Pomembno bo, da kot ekipa pridemo do priložnosti in dosežemo gol,” je povedal Kolobarić.

Djuranović na obračunu sicer ne bo mogel več računati na Tamarja Svetlina, ki je v torek prestopil v Celje, vprašljiv pa je tudi nastop Tilna Klemenčiča. “Tilen ima težave z zadnjo stegensko mišico, a bolj kot na poškodbo kaže na to, da je šlo le za močnejši krč. Verjetno se bomo šele pred tekmo odločili, ali je sposoben nastopiti in ali bo uvrščen v ekipo,” je še dejal Djuranović.

Komentari

Vaš komentar