Obrambnega zida Malte ne bo lahko prebiti

Getty Images

Slovenska nogometna reprezentanca je v četrtek opravila uradni trening v Stožicah pred sobotno kvalifikacijsko tekmo z Malto. Slovensko strokovno vodstvo nima večjih skrbi z zdravjem nogometašev, tako da bo lahko Srečko Katanec računal na najmočnejšo enajsterico.

Med kandidati za slednjo je tudi Miha Mevlja, ki bo skušal izkoristiti priložnost ob odsotnosti kapetana Boštjana Cesarja in Mirala Samardžića. “Veselim se morebitne priložnosti, ki jo nameravam tudi izkoristiti,” pove reprezentančni branilec, ki si kljub naporni klubski sezoni ne dala skrbi z utrujenostjo: “Določena utrujenost je prisotna, vendar smo fizično dobro pripravljeni, tako da bomo na to pozabili.”

Če bo Mevlja pomemben adut v obrambnih vrstah, pa bo za doseganje zadetkov bržkone zadolžen Roman Bezjak, ki se je z Rijeko veselil naslova državnih in pokalnih prvakov. “Analizirali smo tekmo med Malto in Slovaško. Videli smo, da se Maltežani postavijo precej obrambno, da so kompaktni, tako da nam bi hiter gol zagotovo pomagal. Vseeno pa bomo morali biti tudi potrpežljivi, saj tega obrambnega zidu ne bo enostavno prebiti,” je jasen Bezjak, prepričan v kakovosti svojih soigralcev.

Pričakujem, da bodo fantje samozavestni in da bodo pokazali tudi individualne kvalitete. V reprezentanci imamo številne igralce, ki so individualno zelo močni in prav od njih bo tokrat precej odvisno. Potrebno bo narediti višek in prebiti obrambo,” odločno zaključi 28-letnik.