Mane kljub poškodbi vpoklican v reprezentanco

Clive Brunskill/Getty Images

Član začetne enajsterice Liverpoola, Sadio Mané, bo prihodnji mesec senegalski reprezentanci skušal pomagati do uvrstitve na SP v Rusijo. Čeprav je igralec trenutno poškodovan in včeraj v Mariboru ni igral, ga je selektor Aliou Cisse vpoklical za preostali tekmi z Republiko Južno Afriko.

Mané si je med zadnjim reprezentančnim zborom poškodoval tetivo in hitro je bilo znano, da bo odsoten vsaj šest tednov. Zaradi težav z nogo je izpustil najprej derbi z Unitedom, potem pa še včerajšnje “rešetanje” mariborske mreže v ligi prvakov.

Manjkal naj bi še proti Tottenhamu (22. oktobra), Huddersfieldu (28. oktobra) Mariboru, ko se bodo redsi 1. novembra z vijoličastimi pomerili na Anfieldu, potem pa bo zaradi reprezentančnih obveznosti izpustil še tekmi proti West Hamu in Southamptonu (morda pa še proti Sevilli).

Cisse očitno verjame v hitrejše okrevanje, zato ga je uvrstil na seznam 25 nogometašev za tekmi z Republiko Južno Afriko. “Z nami bo, tudi če ni 100-odstotno pripravljen. Za zdaj je delal individualno, od naslednjega tedna naprej pa intenzivneje, z žogo,” je povedal nekdanji defenzivni vezist reprezentance Cisse, ki je kot igralec med drugim nosil dres PSG-ja, Portsmoutha in Birmingham Citya.

Tekmi med Senegalom in RJA sta na sporedu 10. in 14. novembra, v skupini D pa se za preboj v Rusijo borita še reprezentanci Burkine Faso in Zelenortskih otokov.